La 13 ani de la decesul Mădălinei Manole, un vestit profiler FBI, Mihaela Brooks, a susținut, pe Facebook, în dialogul video cu jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan, că are probe solide care dovedesc că solista nu s-a sinucis. Aceasta cere redeschiderea controversatului dosar și vine cu puternice contraargumente.
Ce a spus soțul Mădălinei Manole când a sunat la 112
Jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan a dezbătut cazul morții Mădălinei Manole cu specialistul FBI Mihaela Brooks:
”Am ales această cale să vorbim pe Facebook, despre acest caz, pentru că prezintă un avantaj. Aici putem prezenta și niște probe, la tv nu se poate, pentru că CNA nu ne lasă. Aș vrea să îi rog pe cei care se uită să-și formeze propria-i părere. Reamintim oamenilor ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 13 ani. Pe 14 iulie, un bărbat a sunat la 112, la ora 5.40, și a spus: ”Soția mea este căzută pe holul de la parter”. Era soțul ei”, a declarat Sorin Ovidiu Bălan.
Moartea Mădălinei Manole a atras atenția experților criminaliști din întreaga lume
Mihaela Brooks, specialist FBI, a făcut, pe Facebook, câteva precizări despre dosarul morții Mădălinei Manole, aflat, de altfel, și în prezent, în atenția experților criminaliști din întreaga lume:
”Cazul este învăluit în mister, este unic la nivel internațional… Investighez cazul de 13 ani, mi-am dat seama că e acolo un steguleț roșu, nu este doar părerea mea, am prezentat cazul la conferințele oamenilor de știință, toți experții din lume, care au văzut datele de la dosar, au spus că a fost omor, mi-au confirmat analiza. Nu toți depresivii comit actul de suicid și nu toți care comit actul de suicid sunt depresivi”.
Presupusele tentative de suicid ale Mădălinei Manole
Mihaela Brooks, expertul FBI, a analizat și alte două presupuse tentative de suicid ale Mădălinei Manole, care apar în dosarul morții ei, pe baza declarațiilor făcute de soț:
”Fiecare tentativă de suicid, menționată de soțul ei, nu de frate sau de părinți, este combătută. Prima tentativă de suicid ar fi fost pe 17 iunie 2010, există la dosar existența unei internări. Mădălina a fost atunci internată la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a stat internată până a doua zi. Soțul ei ar fi susținut că ar fi găsit acasă mai multe folii de medicamente și că lipseau aproape 50 de pastile de paracetamol.
Însă, la spital, nu s-a constatat că ar fi fost intoxicată cu medicamente, în fișa medicală pe care v-o prezint aici apare că avea astenie fizică și dureri abdominale, de asta a fost internată. A luat doar două pastile de paracetamol, s-a făcut un examen toxicologic, avea doar cantitatea a două pastile, nu a fost un supradozaj. Asta infirmă declarația soțului ei de la prima tentativă de suicid a Mădălinei.
La externare, i s-au dat antiinflamator și antibiotic. Acesta e un tratament pentru tentativă de suicid? Iar în actul medical din 18 iunie 2010, în urma examinării psihologice, apare în acte ”fără tulburări cognitive, afective și de comportament, la momentul examinării”.
Soțul ei a mai scris la dosar că, cu o săptămână înainte de 14 iulie, data morții ei, Mădălina i-a arătat mai multe semne de înțepătură, care se aflau pe ambele brațe, spunându-i că a încercat să-și bage aer în vene. Însă, o singură bulă de aer dacă intră în venă ori mori în chinuri groaznice, ori ai creierul și inima afectate pe viață. Deci, din punct de vedere științific, nu avea cum”.