Despre Elena Udrea s-au spus tot felul de lucruri, inclusiv referitoare la etnia sa. Fostul ministru al Turismului a ieșit public, acum ceva vreme, și a recunoscut care este, de fapt, adevărul.
Ce etnie are Elena Udrea?
Elena Udrea, una dintre personalitățile politice de marcă din România, se confruntă cu vechi zvonuri legate de etnia sa. Aceste speculații au început acum mai bine de 12 ani, atunci când politicianul Mădălin Voicu a sugerat într-un interviu că Udrea ar fi de etnie romă.
În cadrul emisiunii „Vorbe Grele” de la Antena 3, Mădălin Voicu a afirmat că Elena Udrea este co-etnica sa. El i-a recomandat fostei blonde de la Cotroceni să se distanțeze de Traian Băsescu pentru a avea o carieră politică de succes.
„Mă abţin, pentru că Elena Udrea este co-etnică de-a mea. Nu vreau să spun mai multe, dar ştiu ce vorbesc, pentru că le cunosc “pedigree-ul” tuturor. Sunt sigur de ce spun.
Eu i-am recomandat doamnei Elena Udrea, dacă doreşte să facă o carieră politică explicită, ar trebui să facă un efort imediat să se depărteze cât mai repede şi cât mai clar de Traian Băsescu.
Nu e vorba de grijă, că nu îmi permit să îi dau sfaturi. Cu toate că, etnic, aş avea un gen de drept de a-i fi tutore. Elena Udrea este de etnie romă, dar nu este un lucru rău.
Unii fac clăbuci că ei sunt români, li se schimbă părul, se bat cu pumnii în piept că ei sunt români. Se vede! Românii au votat prost, trăiesc prost, nu îşi cer drepturile și nu sunt capabili să se unească”, a declarat Mădălin Voicu.
Elena Udrea neagă informațiile, dar spune că i-ar fi plăcut dacă ar fi fost de etnie romă
Elena Udrea a respins vehement aceste informații, negând că ar fi de etnie romă. Astfel, ea contrazice spusele lui Mădălin Voicu.
„Cum nu m-am născut și nici n-am călcat vreodată în Pleșcoi, tot așa nu sunt nici de etnie romă, deși mi-ar fi plăcut, pentru că femeile rome sunt recunoscute ca fiind cele mai pasionale”, a declarat Udrea într-un răspuns la acuzații.
Această controversă aduce din nou în prim-plan discuții despre viața privată a Elenei Udrea. De asemenea, scoate în evidență speculații și care au circulat în jurul acesteia de-a lungul anilor.
CCJ a admis cererea de recurs a DNA
Curtea de Casație și Justiție (CCJ) a decis să admită cererea de recurs în casație formulată de DNA împotriva deciziei de încetare a procesului penal în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Printre inculpați se află Elena Udrea și Ioana Băsescu.
Potrivit deciziei CCJ, adoptate în conformitate cu articolul 440 alineatul (4) din Codul de Procedură Penală, instanța a admis, în principiu, cererea de recurs în casație formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva deciziei nr. 232/A din data de 11 iulie 2023, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, în dosarul nr. 5230/2/2017.
Cauza va fi trimisă pentru judecarea recursului în casație la completul C8, compus din 3 judecători, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 22 noiembrie 2023. Partile implicate vor fi citate, iar apărătorii aleși vor fi încunoștințați în vederea pregătirii pentru ședința publică.
Decizia instanței este definitivă, marcând un nou capitol în acest dosar complex care vizează presupuse ilegalități legate de finanțarea campaniei electorale din 2009.