Dezvăluirea momentului despre Liviu Dragnea! Ce a făcut fostul șef al PSD: „Mi-a spus el personal”

Liviu Dragnea

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată luna trecută în dosarul „Tel Drum”. Dosarul are peste 770 de volume, iar rechizitoriul de peste 1.400 de pagini. O serie de declarații din dosar scot în evidență faptul că fostul lider social-democrat era „destul de speriat” de Traian Băsescu sau Elena Udrea.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost trimis luna trecută în judecată de DNA în dosarul Tel Drum, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma participaţiei improprii, fapte comise pe vremea când era preşedinte al CJ Teleorman.

Rechizitoriu de peste 1.400 de pagini

Dosarul are peste 770 de volume cu probe și numai rechizitoriul din dosarul Tel Drum are peste 1.400 de pagini și conține informații detaliate despre presupusa activitate infracțională a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Dacă informațiile sunt în mare parte cunoscute, există și unele noutăți în ceea ce privește declarațiile fostului premier Victor Ponta și ale fostului ministru al Transporturilor Dan Șova despre Liviu Dragnea.

„Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că această companie este a lui, chiar a formulat „știi că este a mea”. Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu … Tel Drumul era a dânsului”, a declarat Dan Șova la DNA, fiind audiat în calitate de martor.

„Până în 2012 pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine”, a completat Dan Șova, potrivit G4Media.

Declarații ale lui Dan Șova și Victor Ponta despre Tel Drum

Dan Șova, reaudiat la data de 3 august 2018, a subliniat de unde știe că Tel Drum SA este a lui Dragnea.

„Mi-a spus el personal. În ceea ce privește contextul cred că mi-a spus la momentul discuției pe care am avut-o cu acesta în biroul lui Ponta, cu privire la pierderea unei licitații de către Tel Drum. A fost unul dintre argumentele folosite ca argument de autoritate, ceva de genul „știi că este a mea”. Dar doresc să precizez că acest lucru nu era o noutate pentru mine, știam că este societatea dumnealui, era o chestiune de notorietate în partid, era la fel de cunoscut ca faptul că Daciana este soția lui Ponta”.

Întrebat de procurori dacă nu a avut niciun interes să afle de ce doi membri ai Guvernului se ceartă pentru o societate privată, Victor Ponta a fost mult mai nuanțat în declarații.

„Știu cine e Tel Drumul, adică știam, nu trebuiau să îmi comunice cei doi, știam că este societatea din Teleorman, că a fost a Consiliului Județean când era domnul Dragnea și cea care practic este singura din Teleorman. Știam cine este Tel Drum, nu am aflat prima dată în 2014 de Tel Drum. Dar nu am elemente juridice mai mult de atât”, a răspuns Victor Ponta.

Dragnea speriat de Udrea și Băsescu

Fostul viceprimar al Capitalei, ex-consilier prezidențial și fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, a fost audiat la DNA pe 8 decembrie 2017.

El a relatat un episod din 2011 când Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP) condusă pe atunci de Cristina Trăilă a constatat nereguli cu privire la contractele Tel Drum cu fonduri europene, mai transmite sursa citată.

„Întâlnirea a durat cam 5 minute, acesta era destul de speriat având impresia că tevatura legată de corecții și audit este împinsă de Băsescu sau Udrea vrând să îi rupă gâtul (…) A doua zi am informat ministrul și președintele cu privire la această întâlnire informală (…) Singura discuție de care îmi aduc aminte cu privire la suportarea corecțiilor a fost o întâlnire la Minister cu doamna Udrea, aceasta ne-a comunicat faptul că s-au pierdut procese în instanța de contencios și că banii oricum trebuie dați Comisiei și nu știa cum se va efectua acest lucru”, a declarat Murgeanu la DNA.