Vladimir Putin, nevinovat în faţa acestor acuzaţii?! După trei luni de agresiuni militare în Ucraina, un înalt diplomat rus neagă vehement toate acuzațiile privind crimele de război comise de forțele ruse în Bucea. Potrivit spuselor sale, acum „totul este curat și calm” acolo.
Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, susține ferm că acuzațiile privind crimele de război din orașul ucrainean Bucea sunt „o invenție” a autorităților ucrainene.
În plus, acesta a negat vehement că forțele ruse ar bombarda intenționat civilii ucraineni.
„Primarul din Bucea, în declarația sa inițială, a confirmat că trupele rusești au plecat, totul este curat și calm, orașul este într-o stare normală.
Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe stradă”, a declarat recent Andrei Kelin în cadrul emisiunii TV „Sunday Morning” de la BBC.
Întrebat de jurnaliștii americani dacă dovezile ucrainenilor sunt false, Andrei Kelin a răspuns: „Din punctul nostru de vedere, este o invenție. Este folosită doar pentru a întrerupe negocierile. Pot să vă asigur că nu este ideea noastră să ucidem civili.”
Acesta a afirmat ferm că invazia rusă este doar „o operațiune limitată”, ci nu un război real, adăugând că armata rusă atacă doar infrastructura militară pentru a „diminua capacitățile ucrainene”.
Amintim faptul că Andrei Kelin a vorbit anterior despre posibilitatea folosirii armelor nucleare în Ucraina de către armata rusă.
Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a spus clar că nu vor fi folosite arme nucleare în Ucraina
Rusia nu va folosi arme nucleare tactice în războiul cu Ucraina, a spus ambasadorul rus.
Potrivit sursei citate anterior, acesta a explicat clar că regulile militare rusești nu permit ca astfel de arme să fie folosite într-un conflict militar.
Andrei Kelin a precizat că „nu are nimic de-a face cu operațiunea actuală”, subliniind că prevederile rusești în ceea ce privește armele nucleare sunt foarte stricte, mai ales dacă existența Rusiei este amenințată direct.
Armele nucleare tactice pot fi folosite de la distanțe puțin mai scurte, iar puterea lor este mai mică, în comparație cu armele nucleare strategice. Puterea distructivă a acestora din urmă începe de la 100 de kilotone, iar ele pot fi lansate pe distanțe mai lungi, ceea ce ar duce la un război nuclear.
Conform informațiilor existente până în acest moment, Rusia ar deține aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice, relatează sursa citată.
Ultima amenințare cu arme nucleare
Amintim faptul că, la mijlocul lunii mai, directorul general al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a amenințat cu un atac nuclear strategic împotriva Finlandei și Suediei în cazul aderării acestora la NATO.
„Rusia nu are nicio intenție ostilă față de Finlanda sau Suedia. De asemenea, RS-28 „Sarmat” nu are niciun resentiment față de țările NATO. Vă nimicim cu bombe nucleare, însă fără resentimente”, a scris atunci Dmitri Rogozin pe contul său de Telegram.