Dezvăluiri de ultim moment în dosarul Pantelimon. Procurorii PTB au primit o lovitură

medici doctorite spitalul pantelimon

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Au ieșit la iveală noi informații în dosarul Pantelimon. Procurorii de la Parchetul Tribunalului București (PTB) au primit o lovitură, potrivit informațiilor apărute recent. Este vorba despre o hotărâre care arată că întregul caz ar fi fost construit pe baza unor bârfe.

Dezvăluiri de ultim moment în dosarul Pantelimon. Potrivit informațiilor publicate de Lumea Justiției, o hotărâre dovedește că întregul caz „a fost construit pe baza unor bârfe, declarații contradictorii și aranjate, declarații date din răzbunare și nicio probă”.

Au ieșit la iveală noi informații în dosarul Pantelimon

Sursa menționată subliniază că hotărârea respectivă reprezintă o lovitură „devastatoare” pentru procurorii de la Parchetul Tribunalului București (PTB) care au în lucru dosarul doctorițelor.

Informațiile despre „înscenarea comisă împotriva doctorițelor Maria Miron și Mirela Paius” au fost scoase la iveală de judecătorii Cristian Dumitru și Adina Adriana Radu de la Curtea de Apel București, scrie Luju.

„O hotărâre de excepție, extrem de argumentată și documentată, prin care cei doi judecători au desființat încheierea judecătoarei Andreea Alexandra Cristian de la Tribunalul București, care dispusese arestarea preventivă a doctorițelor, CAB neluând împotriva acestora nici măcar măsură controlului judiciar”, notează Luju.

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Concluziile celor doi judecători

Sursa menționată a prezentat apoi concluziile celor doi judecători. În primul rând, completul de drepturi și libertăți apreciază că „nu există suficiente probe care să susțină acuzația formulată împotriva inculpatelor” în prezenta cauză.

„Potrivit actelor de la dosar, Militaru Marian a decedat în rezervă nr. 8, ori potrivit planșei fotografice aflate la dosar (redirecționarea pe WhatsApp de de către Gratianu Anca către martorul denunțător Stamatoiu Camelia a mai multor fotografii și mesaje text primite de la Alexandru Georgeta), rezultă că injectomatul fotografiat se află în salonul 6 (filă nr. 48 din vol. 1 al d.u.p), deci nu privea același injectomat”, arată o altă concluzie.

Conform judecătorilor, organele de urmărire penală „ajung la această concluzie la doar două zile de la momentul ridicării datelor informatice existente, salvate pe toate injectomatele identificate la nivelul secției”. Este menționat „doar că au fost comparate datele”.

„Totuși, până la sesizarea judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă, o perioada de aproape 4 luni, nu sunt întocmite procese-verbale de identificare a injectomatelor atribuite celorlalți pacienți decedați în perioada critică 04-06.04.2024. Doar prin compararea tuturor listingurilor injectomatelor cu datele din foile de observație ale tuturor pacienților decedați în perioada 04-06.08.2024, am putea concluziona că un anumit injectomat i-a fost atribuit unui anumit pacient”, arată cei doi judecători.

În acest context, spun ei, nu se poate ajunge la concluzia că injectomatul HawkMed cu seria 03056942 a fost atribuit pacientului Militaru Marian fără a expune cărora pacienți le-au fost atribuite celelalte injectomate. Această activitate putea fi efectuată în scurt timp de organele de urmărire penală, spun ei.

Potrivit judecătorilor, Ministerul Public arată că nu s-a reușit „identificarea altor cazuri concrete în care stopul cardio-respirator al pacienților să fie provocat de către medicul Miron Maria Alexandra prin reducerea dozei de noradrenalina”, până la momentul propunerii de arestare preventivă.

Acest fapt, spun ei, ar fi pe deplin justificat având în vedere „posibilitățile investigative reduse în condițiile în care starea de sănătate a pacienților era una într-adevăr gravă iar lipsa de noradrenalina din corp nu ar putea fi verificată pe baza unei autopsii”.