Dezvăluiri despre George Simion. S-a aflat ce a făcut președintele AUR

George Simion AUR

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

George Simion are de-a face cu noi acuzații. Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a făcut noi precizări despre așa-numite „activități antiucrainene sistematice” ale liderului AUR, fără a oferi detalii precise.

Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a venit cu o nouă precizare referitoare la interdicția prelungită a lui George Simion de intrare pe teritoriul Ucrainei. Potrivit publicației Podul, SBU a susținut că liderul AUR participa la așa-numite „activități antiucrainene sistematice”.

George Simion are de-a face cu noi acuzații

SBU a transmis că liderul AUR participă la astfel de activități, fără a oferi detalii precise. Serviciul susține că presupusele acțiuni sunt „contrare intereselor naționale ale Ucrainei” și ar încălca suveranitatea și integritatea teritorială a statului.

„Pe baza dovezilor privind activitățile antiucrainene sistematice care sunt contrare intereselor naționale ale Ucrainei și care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean, a fost luată decizia de a interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei a politicianului român pe care l-ați menționat. Alte informații referitoare la problemele ridicate fac obiectul restricțiilor de acces și divulgare”, a transmis SBU pentru sursa menționată.

George Simion are două interdicții succesive aplicate de către SBU pe numele lui.

SURSA FOTO: Facebook

Liderul AUR a vorbit despre interdicția de a păși pe teritoriul ucrainean

Amintim că Simion a vorbit în trecut despre interdicția de a păși pe teritoriul ucrainean. Potrivit celor spuse de el, Guvernul de la Kiev i-a impus interdicția de a intra în Ucraina din anul 2021.

După Al Doilea Război Mondial, au avut loc două masacre similare cu masacrul de la Smolensk, Rusia, asupra polonezilor, respectiv: masacrul de la Herța și masacrul din Bucovina de Nord, de la Lunca și de la Fântâna Albă. La un moment dat, a participat la comemorarea victimelor. Pe data de 28 noiembrie 2021, s-a dus la graniță, la Siret, pentru a participa la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu România, atunci a aflat că i s-a aplicat interdicție în pașaport de a intra în Ucraina, deși avea pașaport diplomatic.

Nu a fost anunțat în prealabil. A decis să acționeze în instanța de judecată pentru a contesta decizia. În momentul de față, este interzis în Ucraina din cauza luptei sale pentru reîntregirea națională.

„Am acea interdicție din 2021. După Al Doilea Război Mondial s-au comis două masacre mari similare cu masacrul de la Smolensk asupra polonezilor, masacrul de la Herța și din Bucovina de Nord , de la Lunca și de la Fântâna Albă. Am fost acolo și i-am comemorat împreună cu locuitorii localității Mahala pe cei care au murit acolo și am vorbit, de fapt, despre acest adevăr istoric și am subliniat că autoritățile de la Kiev nu ar mai trebui să gireze crimele comise de sovietici și să recunoască vina pe care inclusiv ucraineni o au și implicarea lor în uciderea civililor români.

Pe 28 noiembrie 2021, m-am dus la graniță, la Siret, unde câteva luni mai târziu veneau refugiați din Ucraina și unde în continuare este blocată acea vamă de camioane cu cereale care vin din Ucraina și am dat pașaportul, mă duceam la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu țara.

Am vrut să trec granița și mi-au spus că sunt probleme, chiar dacă aveam pașaport diplomatic și mi-au aplicat interdicție în pașaport. Nu am fost anunțat în prealabil așa că am acționat în instanță. Pentru ce? Pentru lupta mea pentru reîntregirea națională, de asta sunt interzis și acum în Ucraina”, a declarat el, duminică, într-o intervenție la RTV.