Adrian Minune este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de manele. Născut în 1974, în comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, celebrul manelist nu a dus mereu o viață lipsită de griji. Norocul său a fost că și-a descoperit de mic vocația pentru muzică. A făcut bani frumoși încă de mic iar acum este unul dintre cei mai căutați cântăreți de la noi când vine vorba de muzică de petrecere. Nu multă lume știe însă detalii din trecutul lui Adrian Minune. Acum s-a aflat că acesta s-a plimbat multă vreme cu o bicicletă furată.
Adrian Minune este unul dintre cei mai ascultați cântăreți de petrecere. Toată lumea știe că tarifele pe care el practică pentru a cânta la nunți și petreceri nu sunt deloc unele mici. Nu toți știu însă că Adrian Minune nu a dus mereu o viață lipsită de probleme. Deși poate multora nu le vine a crede, celebrul manelist nu a avut mereu. Acesta a fost și motivul pentru care el a renunțat la școală.
Adrian Minune a povestit la un moment dat despre copilăria sa dar și motivul pentru care a renunțat la școală. Se întâmpla în anul 1980, când părinții săi au decis să-l trimită la școală generală din Colentina. Acolo s-a făcut imediat remarcat datorită vocii deosebite pe care o are.
„Am ieșit în fața clasei și am cântat o melodie de a lui Tudor Gheorghe, intitulată „Acolo este țara mea”. Am fost aplaudat îndelung de toți colegii mei…Deci la doar 6 anișori s-a descoperit că am aptitudini muzicale”, a spus celebrul cântăreț.
De ce a furat Adi Minune o bicicletă
El a spus că din acel moment a participat la toate activitățile școlare și la Cântarea României ca prim solist.
„Elevii din clasele 4- 8 mă chemau la toate banchetele. În aceeași perioadă, bunicii mei(Niculina și Vasile), care se trag tot din familie de lăutari, mi-au cumpărat acordeon și m-a dus la un profesor de muzică, D-ul Sfântu, iar mai apoi la Domnul Florian”, a continuat Adrian Minune.
După școala generală, acesta s-a dus la liceu, la Liceul Tehnic Traian. Însă, în clasa a IX-a, cântărețul a renunțat la școală în schimbul evenimentelor în care cânta ca să câștige bani. Ulterior, acesta a început să colaboreze cu diverși lăutari, dar și cu Dan Bursuc, care a devenit impresarul lui.
„Greul vieţii m-a motivat să copilăresc mai puţin şi totuşi am o grămadă de amintiri plăcute. Zilnic făceam naveta la şcoala generală, în Colentina (25 kilometri pe zi, dus-întors), călare pe un Pegas. Recunosc, bicicleta era una furată, n-aveam bani să-mi permit una! Mai toţi la vârsta aceea furau, nu ne dădeam seama! Am învăţat bine, ba chiar am ajuns la concursul „Cântare României” în 1988 finalist pe municipiu”, a mai spus Adrian Minune.