Dezvăluiri după crima de la Caracal. Statul român a mințit

Ies la iveală amănunte de-a dreptul halucinante. Statul român a mințit Comisia Europeană. Falimentul numărului de urgență, 112, a fost ascuns. Odată cu dramele Alexandrei Măceșanu și ale Luizei Melencu totul a ieșit la iveală.

Cazul Caracal scoate la iveală falimentul statului român în aproape toate instituțiile sale. Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt semnalele de alarmă care ne arată fața urâtă și întunecată a unui sistem de-a dreptul bolnav.

Și asta nu e tot. Numărul de urgență 112 este o adevărată miniună. Totul a fost dezvăluit de Claudiu Năsui de la USR care spune că România a mințit Uniunea Europeană. I această minciună duce la decesul copiilor sau la traficarea acestora.

“Copiii noștri mor, dar în rapoartele către UE statul minte că totul merge bine.

Deși problemele de localizare a apelurilor făcute prin sistemul numărului unic de urgență 112 sunt vechi, acest lucru nu oprește autoritățile române să mintă cu nerușinare în legătură cu incompetența crasă de care dau dovadă.

Recunosc că serviciile de urgență de stat nu sunt aria mea de expertiză, dar după tragedia prin care a trecut sărmana copilă din Caracal care a avut totuși curajul să sune la 112, cred că suntem obligați moral să ne aplecăm asupra acestui subiect. Fără non-soluții politiciene de tip „facem să fie bine”. Așa că am început să mă uit mai atent la sistemul de urgențe de stat și să citesc rapoarte internaționale pe subiect (ale Comisiei europene și ale altora).

Citind cel mai recent raport al Comisiei Europene pe subiect (https://bit.ly/2YRA9g7), ghiciți ce am găsit? Statul nostru a raportat la Uniunea Europeană că apelurile făcute către numărul unic de urgență sunt localizate în maxim 10 secunde. Da, ați citit bine: 10 secunde.

Aceasta este statul care, după tragedia din Apuseni, nu a făcut altceva decât să dea promisiuni și să cheltuie și mai mulți bani degeaba. Promisiuni multe, cheltuieli mai mari, taxe mai mari și zero rezultate. A făcut ce face statul cel mai bine.

În 2014, atunci când tragedia din munții Apuseni ne-a zguduit, statul a avut nevoie de 19 ore pentru a localiza avionul prăbușit. Localnicii au reușit nu doar să-l localizeze în 5 și să salveze viețile câtorva dintre pasageri. Iar asta fără echipamente de milioane de euro și fără super-structuri de stat în spatele lor. După acea tragedie, mai mulți politruci ne-au dat același scuze ca și acum și ne-au promis că vor rezolva problema. Ce am văzut în Caracal ne arată că nu au rezolvat nimic.

Voi reveni cu o postare despre cât s-a cheltuit pe sistemul 112 și pe ”îmbunătățirea” acestuia, dar până atunci ar fi bine ca doamna premier Dăncilă care pare determinată să ia acțiune să vadă și cine a furnizat aceste date total false către Uniunea Europeană. Voi face și o interpelare pe acest subiect.

Exact ca în vremea Republicii Socialiste România, pe hârtie totul merge bine. În practică, autoritățile statului au apelat la grupări mafiote pentru a face cercetări în cazuri de maximă urgență. Și atunci economia, agricultura și industria toate duduiau pe hârtie. În practică românii mureau de foame”, a scris Claudiu Năsui pe o rețea de socializare.