Dezvăluiri incendiare despre un primar PSD! Detaliile unei afaceri de 100 de milioane de euro

Afacere cu iz penal și zeci de mii de oameni lăsați în frig. Aceasta este concluzia unei afaceri ce duce la un faliment anunțat. 100 de milioane de euro reprezintă mărul discordiei, iar un primar al celor de la PSD este cel pus la colț și lovit de acest război.

Probleme mari într-un oraș păstorit de unul dintre primarii Partidului Social Democrat (PSD). Iașiul este bun de plată, iar suma este uriașă. 100 de milioane de euro. Cum s-a ajuns la o asemenea situație? Firma care administrează falimentul Shine Galați a trimis Primăriei o notificare uriașă. Totul în contul turbinelor cumpărate de la lichidatorul CET în anul 2012. Shine Galați cumpărase mai multe bunuri de la CET, le vânduse la scurt timp unui off-shore înregistrat la Londra. Tranzacția a fost blocată 7 ani, iar pretențiile celor care au cumpărat creanțele sunt halucinante, 100 milioane de euro.

Efectul este unul devastato pentru ieșeni. Se va pierde sistemul de producere și distribuție a agentului termic de la Primărie către falimentara CET SA. Se mai așteaptă doar motivarea sentinței de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Mizele sunt uriașe și se traduc în sute de milioane de euro.

O firmă din Marea Britanie poate lua părți din centrala ieșeană, instalații, echipamente și fier vechi, pe care le-a achiziționat de la o firmă românească, falimentată între timp, care cumpărase toate aceste bunuri la licitație de la CET.

Pentru că nu reușeau să intre în posesia bunurilor cumpărate prin licitația de la CET SA, reprezentanții Shine au solicitat declanșarea unei proceduri de executare silită.

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, are mari probleme din cauza sentinței definitive. Chiar dacă în spațiul public nu a spus nimic se pare că investițiile de zeci de milioane de euro, fonduri UE, aflate în derulare, sunt toate în aer. Dacă nu vor fi folosite pentru destinația inițială și dacă magistralele și rețelele nu se află în patrimoniul orașului, Primăria riscă să returneze banii.

Și la Ministerul Fondurilor Europene există o îngrijorare reală pe acest subiect. Mai mult, și Oficiul European de Luptă Antifraudă, organismul care se ocupă de lupta anti-fraudă și protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene ar putea intra pe fir, anunță reporteris.ro. 25.000 de apartamente sunt încă racordate la sistemul centralizat de termoficare și riscă să rămână fără apă caldă și căldură