Conform celor declarate de mama Luizei Melencu pentru TVR, fata nu și-a închis telefonul imediat după ce a vorbit cu tatăl ei. Astfel ar exista semne că în mașina lui Dincă mai era o persoană cunoscută, pentru că, după cum crede familia, fata nu s-ar fi urcat niciodată în mașina unui necunoscut.
„La ora 11.25 m-a sunat pe mine. La 11:30 ar fi vorbit taică-său cu ea, fostul meu soț. Zice că ar fi oprit o mașină lângă ea, fata s-ar fi urcat. I-a zis: ”tati, tati, hai că a oprit cineva o mașină și mă urc”. Fata nu închisese telefonul. Și zice că la un moment dat mai era o persoană cunoscută. Luiza nu se urca la cineva pe care nu-l cunoștea, mai ales dacă era bărbat singur. La care ea zice: ”a, tu ești?” Au fost ultimele cuvinte ale Luizei, taică-său nu închisese telefonul”, a declarat mama Luizei pentru TVR.
Conform declarațiilor „monstrului din Caracal”, în data de 14 aprilie, ar fi luat-o la ocazie pe Luiza Melencu și i-ar fi propus acesteia 30 de lei pentru servicii sexuale, însă fata a refuzat. Dincă a legat-o, lovit-o peste față și acoperit fața pentru a nu vedea unde o duce. Ajuns acasă la el, unde era așteptat de un vecin care-l mai ajuta prin curte, Dincă i-a spus acestuia că a adus fata pentru servicii sexuale. Vecinul său l-ar fi rugat atunci să-l lase și pe el, lucru care s-a și întâmplat.
Ce s-a mai descoperit pe oasele din lizieră
Specialiștii care au descoperit titaniul pe oase, au mai descoperit că pe oasele din lizieră există particule din cârpe înmuiate în motorină, vaselină, carton bitumat, polistiren, haine. Aceleași particule străine au fost identificate și pe oasele găsite în butoi, despre care antropologii susțin că aparțin unui alt corp carbonizat.
Ce spune Ion Tiseanu, directorul INFLR
„Este un microtomograf industrial, scopul construcției lui, făcut în grupul nostru, în institut, de la proiectare până la implementare soft, este să realizăm tomografie în 3 dimensiuni până la scară micrometrică. Cu ajutorul lui am măsurat probe de la câteva zeci de microni, adică grosime fir de păr, până la probe de zeci de cm. Orice fragment, structură, microstructură metalică sau alt material poate fi analizat în compoziție. Avantajul este că aparatul face măsurători nedistructive, fără să altereze proba, fără intervenție asupra probei, fără s-o contamineze.
Este un aparat extrem de util pentru a realiza o prima analiză a probei, pentru a avea măsurători de referință și pentru a le transmite specialiștilor ce este relevant și, cu informațiile primite și de la alte laboratoare, să se refacă puzzle ul care a fost această probă. În fiecare țară din UE, laboratoarele de criminalistică ar trebui să folosească un astfel de aparat. Putem vedea lucruri nefirești, dacă a fost vorba de o manipulare a probei, sigur au rămas urme. Instrumentele noastre sunt foarte bune pentru a se vedea urme voite sau nu în probe. Procesul de topire va fi recunoscut. Plumbul, de exemplu, se va transforma în picături, se vede pe ce cale au ajuns în acele forme. În funcţie de tipul metalului, de temperatură etc, pot fi observate diverse modificări ale materialelor. Nu cred că exită metale să nu vedem modificările lor în probele analizate”, a spus Ion Tiseanu, pentru România TV.
Cercetătorul Ioana Poroșnicu susține că analizele nu mint
„Spectru fluorescență raze x, cu ajutorul căruia identificăm elemente din probe despre cae nu știm compoz chimică, vedem titan, crom, fier și wolfram. Dacă probele au suferit modificări, identificarea nu a suferit modificări,indiferent de procesare. noi putem identifica compoziția chimică. Analizele nu mint, gradul de eroare este sub 5%”, a spus aceasta.