Dezvoltatorul imobiliar Pelican Com, parte a grupului turc Gurtas, a anunţat că este în negocieri cu mai mulţi investitori pentru a vinde unul dintre turnurile de locuinţe din cadrul ansamblului rezidenţial Atlantis, din zona Pantelimon a Capitalei, şi pentru a transforma spaţiile de birouri  într-o clinică privată.

„Sunt negocieri cu privire la vânzare integrală a blocului A către un investior străin. Pentru spaţiul de birouri se poartă discuţii cu un alt investitor pentru a trasforma acest spaţiu în clinică“, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului. 

Proiectul, finalizat în cursul acestui an, a fost vândut în proporţie de 50%, respectiv 57 de apartamente dintr-un total de 100 disponibile, 15 de unităţi fiind deja locuinte.

Modalităţi de achiziţie

Compania şi-a stabilit propriul sistem de creditare prin care clienţii pot achita un avans de 50.000 euro, la care se adaugă TVA, plus diferenţa eşalonată pe trei ani cu dobândă de 5%. Orice modalităţi de plată sunt disponibile, atât prin banca dezvoltatorului: Credit Europe Bank, cât şi prin băncile clienţilor. Reprezentanţii dezvoltatorului acceptă şi varianta „Prima Casă“, pentru clienţii care îşi pot permite diferenţa.

Costul mediu al unui apartament este de circa 150.000 euro, plus TVA. Investiţia totală în acest proiect a fost de 18 mil. euro.

Pentru anul viitor compania are în plan demararea lucrărilor la un alt proiect care presupune construcţia unui bloc de birouri, garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere, pe un teren deja achiziţionat.

Gurtas, cu sediul central la Ankara, activează pe piaţa imobiliară din Turcia din 1997, unde a construit mai multe proiecte de locuinţe şi comerciale.