Astazi, 11 iunie, la Bursa din Oslo, a avut loc listarea si demararea tranzactionarii actiunilor societatii RomReal Ltd., companie cu investitii majore in proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. RomReal opereaza in Romania prin singura sa subsidiara, Westhouse Group, companie inregistrata in Romania. 

Cu sedii in Bucuresti si Constanta, Westhouse Group a investit peste 100 de milioane euro in proprietati imobiliare situate in locatii premium din Constanta, Bucuresti si Brasov. Compania s-a dezvoltat rapid si are deja in dezvoltare imediata mai multe proiecte imobiliare cu un nivel ridicat de finisari si dotari, cum ar fi: Oasis – care consta in construirea a 260 de apartamente si 6 vile pe malul lacului Siutghiol; Mamaia – o cladire cu 30 de apartamente; 75 de apartamente in cartierul Dacia din Constanta.    

“Prin listarea actiunilor RomReal la Bursa din Oslo se marcheaza, de fapt, accesul primei companii romanesti direct la piata de capital norvegiana. Compania Westhouse Group a fost infiintata in 2005, cu scopul principal de a dezvolta proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. Capitalul atras pentru aceste investitii sustine dezvoltarea durabila si va aduce venituri directe si indirecte insemnate la bugetul de stat si bugetele locale din Romania”, a declarat Kay T. Thorkildsen, Executive Chairman Westhouse Group. 

Listarea RomReal Ltd. are loc in urma incheierii cu succes a unei noi oferte de 12.100.000 de actiuni la pretul de 25 coroane norvegiene –  ajungand astfel la un total de 49.200.000 actiuni. Ofertele au avut  ca obiectiv intarirea pozitiei financiare si strategice a companiei. Compania are simbolul ROM si actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa din Oslo. Dupa aceasta noua oferta, care a fost suprasubscrisa, compania are circa 550 de actionari internationali. Lead Manager pentru aceasta oferta si listare a fost Pareto Securities ASA, alaturi de Terra Securities ASA care a fost co-lead manager si Kaupthing ASA – co-manager.

 

Sursa: Capital 11 Iunie 2007