Deutsche Post a finalizat procesul de preluare a firmei de curierat Cargus International, prin intermediul companiei de curierat si logistica DHL International Romania al carei actionar majoritar este.

Prin aceasta tranzactie, estimata la 50 de milioane de euro, DHL Romania isi consolideaza pozitia pe piata locala.

„Aceasta achizitie reprezinta cea mai mare tranzactie pe piata interna de curierat care va permite atat DHL, cat si Cargus, sa castige cota de piata si sa-si imbunatateasca serviciile, prin intermediul celei mai mari retele pentru curierat intern si international”, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

DHL este o companie de curierat international infiintata in anul 1969. Numele companiei, care este un acronim, vine de la initialele celor trei fondatori ai companiei: Dalsey, Hillblom si Lynn.

La inceputul anului 2002, Deutsche Post World Net a devenit actionarul majoritar al DHL. Pana la sfarsitul anului 2002, DHL era detinuta 100% de Deutsche Post World Net.

In 2003, Deutsche Post World Net si-a reunit toate activitatile sale de curierat expres si logistica sub o singura marca, DHL. Printre acestea se numara: Exel, Deutsche Post Euro Express, Danzas, Air Express International.

Reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii la nivel mondial, principalul concurent fiind TNT, companie care deserveste peste 200 de tari.

DHL are aproximativ 300.000 de angajati, cifra de afaceri realizata anul trecut fiind de 63 de miliarde de euro.