Diana Șoșoacă ar fi plătită de oficialii ruși?! Fostul președinte al Parlamentului European (PE) lansează acuzații grave la adresa liderului SOS România. Ce a putut spune despre ea?
Diana Șoșoacă, femeia rușilor?!
Diana Șoșoacă, femeia rușilor?! Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, a lansat acuzații grave la adresa liderului SOS România.
Potrivit spuselor sale, Diana Șoșoacă „este finanțată de ruși” și „nu știe pe ce lume trăiește”. Ba mai mult, a asemănat-o cu președintele partidului politic AfD de extremă dreapta din Germania.
În replică, Șoșoacă l-a avertizat pe oficialul german că îl dă în judecată, dacă nu-și dovedește afirmațiile. L-a acuzat că este un „nazisto-fascist” care „trăiește într-un lux extrem”.
„Dacă nu poate dovedi ceea ce m-a acuzat pe mine – că aș fi finanțată de Rusia -, atunci ne vom vedea în instanță.
Îl anunț pe domnul Schulz că are 24 de ore să dovedească afirmațiile sale, dacă nu, îi voi formula plângere penală și-l voi acționa în judecată”, a afirmat ea la DigiFM.
Șoșoacă va pleca la Parlamentul European
SOS România a reușit să depășească pragul minim de cinci procente în alegerile europarlamentare, obținând astfel două locuri în Parlamentul European (PE) pentru reprezentanții săi. SOS România a obținut 3% din voturile exprimate în România, situându-se sub pragul de 5% necesar pentru a intra în Parlamentul European.
Scorul partidului politic a crescut însă datorită voturilor din Diaspora, unde a obținut peste 13%. Ca rezultat, partidul politic va avea două mandate de europarlamentari, la fel ca UDMR. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus sunt pe primele două poziții în lista de candidați a SOS România.
La sfârșitul anului 2020, Diana Șoșoacă a câștigat un loc în Parlamentul României. În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului ei, ea a fost exclusă din formaţiunea politică AUR din cauza unor probleme de disciplină.
Spre deosebire de mandatul deținut în calitate de ales local, un parlamentar român nu își pierde mandatul dacă partidul său își retrage sprijinul politic. Aleșii locali includ primari, președinți de consilii județene și consilieri.
Datele aproape finale privind votul pentru Parlamentul European
Potrivit datelor publicate de BEC (Biroul Electoral Central) joi seară, în urma centralizării a 99,97% din totalul celor 19.870 de secţii de votare organizate în ţară şi în străinătate, rezultatele alegerilor europarlamentare indicau următoarele rezultate:
- Alianţa electorală PSD-PNL – 48,56%
- Alianţa AUR – 14,93%
- Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei) – 8,70%
- Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) – 6,48%
- Partidul S.O.S. România – 5,03%
- Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER) – 3,74%
- Ştefănuță Nicolae-Bogdănel – 3,08%