Naomi Long, actualul ministru al Justiției din Irlanda de Nord are destul de multe în comun cu senatoarea Diana Șoșoacă. Cele două sunt aproape identice și de asemenea, au aceași părere despre restricțiile anti-covid.
Mai exact, potrivit fanatik.ro, la fel ca și senatoarea Diana Șoșoacă, Naomi Long are și ea la rândul său de-a face cu un val de proteste pe fondul nemulțumirilor comunității protestante pro-britanice față de noile bariere comerciale impuse prin acordul post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, senatoarea a intrat în vizorul Comisiei Juridice a Parlamentului.
De cealaltă parte, potrivit unui raport întocmit recent, în urma sesizării venite din partea PNL, Diana Șoșoacă se apropie și ea de aceași situație.
„Încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”, se arată în raport.
Diana Șoșoacă și sosia sa, Naomi Long
În ceea ce privește purtarea măștii de protecție, s-a constatat că Șoșoacă nu a prezentat nicio adeverință medicală care să o scutească de obligativitate.
„Cu ocazia dezbaterilor din cadrul Comisiei juridice, și ca urmare a opiniilor exprimate, majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil, că prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului.
Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare reglementate la art. 206 alin. (1) lit.a), c), d) și e) din Regulamentul Senatului, cu modificările ulterioare, respectiv:
a) încălcarea dispozițiilor privind îndatoririle senatorului prevăzute de Constituție și de Legea privind statutul deputaților și al senatorilor;
c) nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului;
d) exercitarea abuzivă a mandatului de senator;
e) comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în ședințele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de senator”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.