Diana Șoșoacă se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale. Ea s-a plâns de „mizeria” din Parlamentul României și discriminarea la care a fost supusă.
Diana Șoșoacă va candida la alegerile prezidențiale
Diana Șoșoacă a anunțat că se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale, exprimându-și nemulțumirea față de „mizeria” din Parlamentul României.
Aleasă europarlamentar pe 9 iunie, Diana Șoșoacă a declarat că va candida deoarece s-a săturat de „mizeria la care am asistat și de discriminarea la care am fost supusă, de jigniri și de insulte”.
Ea a adăugat că intenționează să rămână în Parlamentul European până în decembrie pentru a rezolva anumite probleme, după care se va concentra pe candidatura sa prezidențială.
„Am să duc aici tot ce s-a întâmplat în Parlamentul României, ca să știe toată lumea de mizeriile și de scursurile din Parlamentul României (…) Pentru ce a făcut (George) Simion (…), își lua trei ani de închisoare cu executare. M-am săturat de mizeria la care am asistat și de discriminarea la care am fost supusă, de jigniri și de insulte…
Noutatea: pentru prima dată în patru ani, o să am și eu birou (…) Am nevoie să stau aici câteva luni, până în decembrie, să rezolv niște probleme. Pe urmă o să ne ocupăm de altă poziție”, a spus Șoșoacă din fața Parlamentului European.
„Venim la președinție”, a fost şi mesajul lui Luis Lazarus, celălalt europarlamentar al SOS România.
Și Elena Lasconi vizează funcția de președinte
Elena Lasconi, candidată la șefia USR, a menționat și ea că visează să devină președinte, afirmând că va lua o decizie finală privind alegerile prezidențiale doar după ce va primi sprijin din partea secretarului general și a Biroului Național.
Lasconi și-a exprimat deschis susținerea pentru parteneriatul civil, spunând că familia ei, părinții fiind penticostali, sunt 100% pentru această inițiativă.
„Nu o să candidez decât dacă o să am sprijin din partea secretarului general și la Biroului Național. Mai durează o săptămână până ne lămurim și atunci voi lua o decizie. Asta e și definiția unui bun creștin, iubirea de aproape nu e condiționată.
Familia mea, părinții mei sunt penticostali, sunt 100% pentru parteneriatul civil. Ăsta e secretul unui politician”, a declarat Elena Lasconi la Realitatea TV.
Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale. Birchall a declarat că dorește să facă auzită vocea românilor care cred într-o Românie mai bună și că luptă împotriva corupției organizate.
Birchall a subliniat că România nu se poate dezvolta pe „nisipurile mișcătoare ale corupției, imposturii și incompetenței”, afirmându-și angajamentul de a combate aceste probleme.
„Să ştiţi că eu am fost crescută de părinţii şi bunicii mei să nu îmi plec capul şi să nu îmi întorc privirea în faţa unor nedreptăţi.
Vă spun că România nu poate să se dezvolte, România nu poate creşte, România nu poate să îşi deşcătuşeze potenţialul, atâta timp cât totul se clădeşte pe nisipurile mişcătoare a unei corupţii organizate, a unei imposturi şi a unei incompetenţe şi îmi asum ce spun. Corupţie organizată”, a afirmat Ana Birchall, întrebată dacă e de părere că va rupe suficiente voturi de la PSD încât să intre în turul al doilea al alegeri, care este obiectivul ei şi de ce s-a gândit la o candidatură independentă la prezidenţiale, marţi la Digi 24.