Diavolul din Singapore avea două specializări: spionajul și comerțul cu stupefiante. Așa că prin Singapore mișunau spioni de toate rasele și toate neamurile.
Până la sfârșitul lui 1937, când și-a găsit moartea, Molly Vonderloor era, pentru Intelligence Service, Diavolul din Singapore.
Deși pretindea că este de naționalitate britanică, Molly avea mult sânge chinezesc în vine. Era un fel de „jumătate sânge” ca și Mata Hari. Inteligentă peste medie și cu ochi negri care fascinau, părea născută pentru rolul pe care-l juca.
Semnalată în Singapore de pe la 1923, când sucise capetele a doi ofițeri englezi, smulgându-le informații militare importante, ea a fost văzută apoi în toate punctele strategice din Extremul Orient, dar mai ales în Hong Kong, unde a operat cu succes multă vreme.
Diavolul din Singapore avea două specializări: spionajul și comerțul cu stupefiante.
La Singapore opiul era monopol de stat, deoarece autoritățile își dăduseră seama că marea mulțime a populației chineze nu putea trăi fără opiu.
Molly era însă de altă părere: opiul era prea slab, așa că și-a luat sarcina de a vinde amatorilor heroină și hașiș.
Printr-o rețea întinsă de pirați și contrabandiști, reușea să satisfacă cererea.
Poliția a prins de veste, a descoperit și locul unde traficanții aveau cartierul general și a infiltrat acolo pe unul dintre cei mai capabili detectivi de origine chineză.
Acesta a sunat într-o seară la secție și a anunțat că banda se aduna în acea noapte la vila Vonderloor: „Pregătiți-vă și veniți imediat ce vă chem!”.
Chemarea nu a mai venit niciodată.
Poliția a percheziționat vila și vasul american care trebuia să aducă drogurile dar n-a găsit nimic. Detectivul dispăruse.
După câteva zile, poliția portului pescuia un sac în care se aflau resturile detectivului dispărut. Fusese legat de mâini și de picioare și băgat în sac cu zece șerpi veninoși.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric