În primul rând, dieta cu pepene galben trebuie ţinută 5 zile. Dacă fiecare pas este respectat, persoana care urmează dieta poate pierde până la 5 kilograme în acest zile.

Prima zi

În prima zi, micul dejun trebuie să includă următoarele: o cană cu lapte, 30 grame fulgi de ovăz şi o felie de pepene galben. Totodată, prânzul trebuie să fie format din două roşii umplute cu orez şi carne fiartă de pui.

La rândul ei, cină trebuie să includă o salată mare de vegetale şi o felie de pepene galben.

A doua zi

În a doua zi, micul dejun trebuie să includă doar pepene galben, iar prânzul trebuie să includă 200 g peşte slab și 30 g orez cu sos de roşii. Cina trebuie să formată din 30 g de orez fiert cu ciuperci şi sos de roşii și o felie de pepene galben.

A treia zi

În a treia zi, micul dejun trebuie să includă următoarele: o jumătate de pepene galben, un iaurt degresat cu 20 g fulgi de ovăz. Prânzul trebuie să conțină 150 g carne fiartă de pui, 200 g fasole verde şi o felie de pepene galben.

Cina va fi formată dintr-o omletă, 30 g orez cu sos de roşii şi o felie de pepene galben.

A patra zi

În a patra zi, micul dejun va fi format din 20 g brânza cu o felie de pâine şi o jumătate de pepene galben, iar prânzul trebuie să conțină o salată de varză cu o pulpă de pui şi o felie de pepene galben.

La rândul ei, cina va fi formată din ciuperci gătite în tigaie, fără ulei şi pepene galben.

A cincea zi

În a cincea zi, micul dejun va conține un ou fiert cu o felie de pâine prăjită şi pepene galben. Prânzul va fi format dintr-o supă vegetală, 100 g carne de vită fiartă și 2 cartofi fierţi. Cina va cuprinde doar pepene galben.

Mihaela Bilic a explicat care este cel mai sănătos pepene

Amintim că medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de socializare că pepenele „rămâne fructul vedetă al verii zemos și răcoritor”. Potrivit specialistei, pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete.

Simultan, pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii.

Mai apoi, aceasta a subliniat că pepenele galben este câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu, la conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism.

„Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

  • pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
  • pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii

Până aici suntem la egalitate

  • La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.
  • La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorbția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.