Secretul siluetei perfecte! Toate femeile trebuie să mănânce porumb fiert
Aparent, porumbul fiert ne poate oferi silueta la care am visat mereu. Un consum moderat de porumb fiert ne poate ajuta să eliminăm kilogramele nedorite pentru că anumite molecule din compoziţia sa grăbesc procesul de ardere al grăsimilor rele.
De exemplu, vitamina A este un antioxidant natural important pentru sănătatea noastră şi pentru funcţionarea corectă a organismului uman, dar și pentru un metabolism rapid, care ne ajută să slăbim uşor.
Totodată, vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolul rău din organismul nostru și reduce riscul de ateroscleroză şi de infarct. De asemenea, vitamina E ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire al pielii.
În plus, carbohidraţii din porumb ne dau energie suficientă pentru întreaga zi şi nu permit depunerea grăsimii. De asemenea, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.
„Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5”, a explicat luni Marina Grigore, specialist în apifititerapie, în cadrul unui interviu acordat Antena 3.
Porumbul fiert este ideal în timpul sarcinii
Datorită profilului său nutritiv impresionant, majoritatea oamenilor pot beneficia de consumul de porumb integral și porumb dulce ca parte a unei diete echilibrate.
În plus, porumbul este un aliment natural fără gluten, de aceea poate fi consumat de cei care evită glutenul. Porumbul conține o serie de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii vă pot îmbunătăți sănătatea.
El conține acid folic, cunoscut sub denumirea de vitamina B9. Acidul folic permite organismului să producă în mod sănătos celulele roșii și albe din sânge și, de asemenea, ajută la transformarea carbohidraților în energie. Cu alte cuvinte, promovează un metabolism sănătos.
Un bol de porumb conține aproximativ 19%, adică puțin sub o cincime, din valoarea zilnică de vitamina B9 pe care ar trebui să o consumăm zilnic. Aceasta este extrem de importantă în timpul sarcinii deoarece scade posibilitatea de malformații congenitale, potrivit Mashed.