Dieta vegană poate afecta sănătatea câinilor? (P)

Este sănătoasă dieta vegană pentru câinele meu? Cum îl avantajează și cum îl poate afecta? Cum trebuie să pregătesc această dietă pentru a fi sănătoasă? În acest articol îți oferim răspunsuri la aceste întrebări.

Mâncarea este un pilon fundamental pentru a se bucura de o sănătate bună și, în fiecare zi, tot mai multe persoane decid să își schimbe dieta într-o dietă vegană, eliminând toate produsele de origine animală.

Această decizie este luată uneori pentru utilizarea sănătoasă a legumelor, iar alteori, pentru a pune capăt suferinței animalelor. Are avantaje și dezavantaje în ceea ce privește starea de bine, dar pentru orice există o soluție. Deci, o dietă vegană  poate afecta sănatatea unui câine?

Multe dintre persoanele care au optat pentru dieta vegană iau în considerare, de asemenea, să ofere aceeași dietă animalului de companie. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că atât oamenii, cât și câinii sunt mamifere și la fel de omnivore în ambele cazuri.

Câinii nu sunt exclusiv carnivori așa cum se crede în general. Metabolismul nostru funcționează într-un mod foarte similar. Prin urmare, cei care adoptă  dieta vegană știu să o pregătească. Aceleași lucruri ar trebui să fie luate în considerare și dacă decizi să îți hrănești câinele cu o dietă vegană.

Dieta vegană la câini

Vegetarianismul și veganismul pot fi ușor confundate, dar nu sunt exact la fel:

Ambele tipuri de diete se bazează pe alimente vegetale și, de asemenea, implică eliminarea cărnii și a peștelui din dietă. Dar, marea diferență este că vegetarienii consumă produse animale, cum ar fi lapte, iaurt, ouă, brânză și miere, în timp ce veganii nu.

Este necesar să subliniem faptul că alimentele constau în furnizarea de nutrienți necesari organismului nostru pentru buna funcționare a acestuia.

Acești nutrienți sunt constituiți practic din minerale, vitamine, carbohidrați și proteine. În plus, acestea sunt necesare în cantități specifice și suficiente în dieta animalului tău dacă nu dorești să îi diminuezi sănătatea și starea de bine.

Atât mineralele, vitaminele cât și carbohidrați sunt obținute ușor și în cantitate suficientă din legume. Marea controversă în cazul acestui tip de dietă sunt proteinele.

Este dovedit științific că aportul proteic al cărnii este mai mare decât cel al legumelor, atât timp cât facem comparația cu aceeași cantitate.

Organismul câinelui este optimizat pentru a digera și utiliza substanțele nutritive din surse animale mai eficient decât din surse vegetale. Chiar și așa, metabolismul său este pregătit să accepte corect o dietă pe bază de plante și să obțină suficiente proteine. Trebuie doar să ții cont de o serie de aspecte atunci când îi pregătești dieta vegană. Ți le prezentăm în cele ce urmează.

Creează dieta vegană pentru câinele tău

Așadar, așa cum ai citit până acum, hrănirea pe bază de legume a câinelui tău este în întregime posibilă. Chiar și așa, dieta vegană trebuie elaborată foarte atent, astfel încât să nu lipsească niciun nutrient esențial și să fie oferită în cantitatea potrivită.

Pe piață poți găsi un număr mare de produse vegane pentru câini, preparate corect și complet echilibrate.

Poți, de asemenea, să prepari o dietă vegană potrivită acasă, dar trebuie să te consulți întotdeauna cu medicul veterinar pentru a afla cum s-o faci. Acesta te poate sfătui cu privire la utilizarea suplimentelor nutritive pentru a acoperi orice tip de deficiență care apare datorită dietei preparate în casă, situație care nu apare de obicei atunci când cumperi hrană vegană gata pregătită.

Alte aspecte de care trebuie să ții cont atunci când prepari o dietă vegană acasă pentru câinele tău sunt:

-Cercetează și consultă-te cu medicul veterinar pentru a afla cea mai bună dietă pentru câinele tău în funcție de mărimea, activitatea și vârsta sa.

-Alege produse proaspete.

-Reține că alimentele naturale și integrale îmbunătățesc digestia animalului.

-Atenție la echilibrul de acizi grași Omega 3 și 6.

-Utilizează carbohidrați digerabili: toate cerealele din alimente trebuie să fie întregi.

-Spălă bine produsele alimentare pentru a îndepărta corect resturile de pesticide.

– Respectă rețetele cât mai exact posibil.

-Folosește un cântar pentru a măsura corect cantitățile.

-Folosește suplimente nutritive.

Este dăunătoare sănătății sale?

Atâta timp cât ții cont de cele de mai sus, dieta vegană nu îi va afecta sănătatea animalului tău de companie.

De asemenea, reține că este nu toți câinii  tolerează dieta vegană. Există animale care nu o tolerează din cauza problemelor metabolice, de exemplu. Din acest motiv, trebuie să ții cont că trebuie să mergi la veterinar pentru a afla dacă echilibrul nutrițional al animalului este corect.

Ocazional, unii câini prezintă alergii alimentare care apar frecvent la proteinele animale din hrana din carne de porc, pui sau vită. În această situație, alegerea unei diete vegane pentru animalul tău va fi o soluție bună.

Reține: o dietă echilibrată și bună pentru animalul de companie este esențială pentru o viață fericită.

Prin urmare, pentru ca prietenul să fie fericit îi poți oferi nu neaparat o dietă vegană, ci o hrană naturală super-premium. De exemplu, poți alege hrana naturală super-premium Lenda.

Ți-o recomandăm tocmai fiindcă este una dintre cele mai echilibrate și sănătoase diete de care se pot bucura animalele de companie. Fabricată în Spania, cu ingrediente de înaltă calitate de la fermele din Galicia, Lenda este o hrană sănătoasă de care merită să se bucure zilnic prietenii noștri necuvântători, întrucât nu conține organisme modificate genetic, hormoni, conservați, ci probiotice care protejează sănătatea sistemului digestiv, printre altele. Așadar, fă o alegere înțeleaptă pentru sănătatea și fericirea câinelui tău.