Digital Cable Systems, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa autohtonă de telecomunicaţii, a obţinut în 2009 venituri cu 20% mai mari comparativ cu anul precedent, înregistrând o cifră de afaceri de 30 milioane de euro.

Digital Cable Systems a raportat  o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro, în creştere cu aproape 20% faţă de 2008, când vânzările s-au situat în jurul valorii de 25 de milioane de euro (94 milioane lei).

Cel mai solicitat serviciu, în 2009,  a fost cel de Internet, pentru care DCS a raportat o creştere de 30%. În acest moment, compania deţine şi o bază de peste 3.000 de clienţi rezidenţiali pentru soluţia de voce fixă, lansată în luna septembrie a anului trecut.

Conform estimărilor Digital Cable Systems, Internetul îşi va menţine evoluţia pozitivă şi în 2010, compania vizând o creştere de 20-30% pentru acest serviciu. De asemenea, în acest an operatorul telecom mizează pe creşterea veniturilor prin lansarea de noi servicii şi, implicit, prin atragerea a câteva mii de clienţi noi.

„În această perioadă, piaţa este caracterizată şi de o nevoie de eficientizare şi de reducere a costurilor, care se resimte atât în cazul operatorilor, cât şi de partea clienţilor. Anul trecut, aproximativ 30% dintre clienţii Dial Telecom au solicitat renegocierea contractelor, care a fost făcută prin ofertarea de soluţii şi servicii noi, astfel încât valoarea contractelor nu s-a diminuat”, a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Pe o piaţă situată încă pe un trend ascendent, Digital Cable Systems prognozează o creştere a cifrei de afaceri şi în 2010, cu până la 15% comparativ cu 2009, dar şi un plus de peste 10% a EBITDA, generat şi de eficientizarea costurilor. În acest moment, valoarea pieţei telecom din România se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro, 40% din această sumă fiind generată de segmentul nonconsumer (inclusiv sectorul guvernamental).

SURSA: DCS