Deși are o economie puternică, Germania nu reușește să se digitalizeze ca alte țări europene. Conform informațiilor transmise de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), circa 3,8 milioane de germani cu vârste cuprinse între 16 ani şi 74 de ani nu au folosit internetul niciodată internetul.
Potrivit Oficiului Federal de Statistică (Destatis), un număr semnificativ de germani vârstnici nu au folosit niciodată serviciile online.
Astfel că aproximativ 21% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 65 de ani şi 74 de ani, 8% din rândul oamenilor cu vârste cuprinse între 55 de ani şi 64 de ani și 3% dintre cetățenii sub 55 de ani nu au folosit niciodată internetul.
Oficiul Federal de Statistică (Destatis) susține că traiul zilnic al germanilor fără acces la internet este dificil din 2020, de când a început pandemia provocată de coronavirus, deoarece diverse servicii importante au trecut în mediul online. Spre exemplu: programările la medicul de familie, livrările de produse alimentare sau bunuri materiale și certificate digitale de vaccinare.
Referitor la certificatul COVID-19 din Germania, reamintim că, recent, un anunţ important a venit de la Berlin, în contextul pandemiei de COVID-19. O măsură controversată a fost abandonată chiar de către iniţiatorii săi.
Berlinul renunţă la ideea implementării vaccinării obligatorii, din cauza lipsei de susţinere
Mai exact, liderii care promovau implementarea în Germania a vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru toate persoanele mai mari de 18 ani, printre aceşti lideri fiind şi ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, au renunţat la susţinerea iniţiativei în faţa Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului).
Motivul invocat este lipsa de susţinere majoritară, transmite agenţia EFE.
Proiectul era aşteptat la vot joia următoare
Planul privind vaccinarea obligatorie ar fi trebuit să fie supus la vot joia următoare în faţa Bundestagului.
Ideea a fost susţinută de social-democraţi şi de Partidul Verzilor, parteneri în coaliţia cancelarului Olaf Scholz. Totuşi, liberalii, care se află şi ei în alianţa guvernamentală, nu au susţinut această propunere.
Ar putea fi totuşi impusă vaccinarea obligatorie numai peste aceste persoane?
În acest context, o altă propunere ar putea avea şanse de reuşită. Este vorba despre vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 50 de ani, iar ideea aparţine deputaţilor coaliţiei şi a unei părţi din opoziţia conservatoare.
Cancelarul Olaf Scholz a susţinut şi el iniţial iniţiativa în favoarea vaccinării obligatorii, la sfârşitul anului trecut. La acel moment, se ştia că iniţiativa nu va fi prezentată ca proiect de lege din partea coaliţiei.
Germania a ridicat restricţiile anti-COVID. Doar masca mai rămâne obligatorie în anumite locaţii
Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, Germania a eliminat restricţiile impuse pe perioada pandemiei de COVID-19.
Obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul public şi în clădirile publice este în general menţinută, însă regulile au fost relaxate în cazul magazinelor neesenţiale, a restaurantelor sau cinematografelor, cu criterii diferite în funcţie de autorităţile fiecărui land.
Institutul de virusologie Robert Koch (RKI) a indicat că vârful celui de-al şaselea val de COVID-19 s-a încheiat. Incidenţa săptămânală la 100.000 de locuitori a fost luni de 1.424,6 cazuri, cu un total de 41.129 de noi cazuri de infectare în 24 de ore.
În Germania, rata de vaccinare pentru persoanele care au primit schema completă este, în acest moment, de 76,0%. În plus, 58,8% dintre germani au primit şi doza de rapel.