Prețul asigurării RCA a crescut considerabil în ultima perioadă, așadar există persoane care nu își permit să-și cumpere documentul care le permite să circule cu maşina pe drumurile publice.

În lipsa sa, șoferii riscă să fie sancționați cu amenzi uriaşe şi să le fie reținut certificatul de înmatriculare.

Din mai 2022, preţul poliţelor RCA a crescut continuu din cauza falimentului companiei City Insurance. Asigurătorilor li s-au mărit atunci contribuţiile, iar ei au modificat constant preţurile.

DIICOT a rupt tăcerea! Adevărul în cazul falimentului City Insurance

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dat un răspuns cu privire dosarul ce are în vizor  falimentul City Insurance.

„Sunt în lucru două dosare având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic și bancrută frauduloasă. Urmărirea penală nu a fost finalizată până în prezent și în etapa in rem.”, a transmis DIICOT.

Așadar, procurorii DIICOT cercetează infracțiuni, ci nu persoanele care le-au comis.

Ce încearcă să facă ASF?

În primăvara anului 2021, ASF a transmis că firma de asigurări City Insurance ar fi comis infracțiuni de fals.

Administratorii și acționarii City nu sunt singurii care așteaptă derularea acestor două dosare de la DIICOT.

„ASF trebuia să facă de multă vreme atât supraveghere, cât și plângeri penale, întocmite ca lumea, în cazul City. Ce fac acum, la Euroins, e un soi de încercare de a rezolva în ultimul moment ce n-au făcut, din timp și conform legii, nici la City, nici la Euroins.

Există o istorie a întocmirii intenționat deficitare a acestor plângeri către Parchete.”, a transmis o sursă din ASF, pentru Libertatea. 

Românii aleg să achite polița în rate

Fiind conștiente de faptul că mulți români nu își permit să plătească asigurările RCA, multe firmele de asigurări au început să accepte plata în rate. Cel mai des se iau în calcul variantele cu două sau chiar patru tranşe de plăţi, însă depinde de fiecare firmă în parte.

În cazul în care nu pot achita polița în rate, cer una pe o perioadă mai scurtă de timp, în speranţa unei scăderi de preţ.

Șoferii din România au posibilitatea de a completa constatarea amiabilă de accident și în format electronic, nu numai în formă tipărită.

Pentru a completa electronic o constatare amiabilă, șoferii pot folosi o aplicație gratuită dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), numită Amiabila.