Ea i-a informat pe medici că avea iritații oculare minime înainte de tratament, presupunând că era vorba de ochi uscat și de vârstă înaintată.

Apoi, în timpul anesteziei, medicii au observat o tumoare mare, albăstruie, sub pleoapa superioară a femeii. Erau 17 lentile de contact de unică folosință lipite între ele de mucus. O verificare la microscop efectuată de un chirurg a scos la iveală încă 10 lentile.

Medicii au diagnosticat aceste 27 de lentile drept „corpuri străine reținute”.

Medicii au anesteziat orbita, iar majoritatea lentilelor de contact au căzut. Medicii au amânat operația de cataractă a femeii timp de două săptămâni după îndepărtarea restului, din cauza acumulării de bacterii în ochi, care ar fi putut provoca o infecție.

Cazul este remarcabil, deoarece neîndepărtarea lentilelor de contact din ochi poate provoca infecții periculoase, însă pacienta nu avea antecedente de probleme de vedere sau iritații oculare.

Timp de 35 de ani, femeia a purtat lunar lentile de contact de unică folosință, dar a consultat rar medicul oftalmolog. Lentilele de contact lunare durează 30 de zile, dar trebuie îndepărtate înainte de culcare.

„Ochii adânci” ar fi putut contribui la retenția ridicată a lentilelor

Medicii femeii consideră că „ochii adânci” ar fi putut contribui la retenția ridicată a lentilelor, potrivit The BMJ. Aceștia au declarat că acest caz subliniază necesitatea monitorizării utilizatorilor de lentile de contact pentru a asigura utilizarea corectă a acestora. Raportul recomanda medicilor să întoarcă pleoapele pacientului și să aplice o pată de fluoresceină pentru a descoperi lentilele de contact din ochi și din jurul acestuia.

Potrivit surselor de știri, nu se știa de cât timp se aflau lentilele sub pleoapa pacientei. Lentila ochiului drept se pierdea uneori când încerca să o scoată. Ea a presupus că a scăpat lentila, scrie www.livescience