"Bună ziua, mă numesc Luise, am 68 de ani şi sunt în faliment din anul 2007". Inspirat de "Cercul Alcoolicilor Anonimi", reţeaua germană a "insolvabililor anonimi" se extinde din ce în ce mai mult din cauza crizei economice. Luise, o femeie care a ajuns să nu mai facă faţă datoriilor, s-a alăturat acestei reţele, după ce criza economică a început s-o afecteze puternic, în ciuda activităţii sale de avocat. "Am început să nu-i mai deschid uşa poştaşului care îmi adu
„Bună ziua, mă numesc Luise, am 68 de ani şi sunt în faliment din anul 2007”. Inspirat de „Cercul Alcoolicilor Anonimi”, reţeaua germană a „insolvabililor anonimi” se extinde din ce în ce mai mult din cauza crizei economice. Luise, o femeie care a ajuns să nu mai facă faţă datoriilor, s-a alăturat acestei reţele, după ce criza economică a început s-o afecteze puternic, în ciuda activităţii sale de avocat.
„Am început să nu-i mai deschid uşa poştaşului care îmi aduce facturile”, spune Luise care trăieşte acum cu doar 350 de euro pe lună şi care îşi varsă amarul în faţa altor germani greu încercaţi de criză, care s-au alăturat acestui grup, în cadrul căruia participanţii nu-ţi dezvăluie decât prenumele.
Anul trecut, în Germania, falimentele companiilor au crescut cu 13%, la 34.400, conform institutului Creditreform. Numărul falimentelor personale a înregistrat o stagnare, la 98.800, însă institutul se aşteaptă la o creştere, astfel încât numărul acestora să ajungă în acest an la 138.000.
În Germania procedura de faliment personal durează 6 ani, timp în care „falitul” trăieşte un venit de 980 de euro pe lună, iar ceea ce depăşeşte acest venit fiind destinat datoriilor.
SURSA: L’Essentiel