Celebrul lant de cafenele Starbucks va ajunge in final si la vecinii din Sud, urmand sa deschida luna viitoarea prima sa locatie. Cum era de asteptat, primul pas va fi facut chiar in capitala bulgara, Sofia.

Afacerea va fi dezvoltata in Bulgaria tot de Marinopoulos Coffee Company, care lucreaza cu Starbucks pentru managementul lanturilor din Romania, precum si Grecia, Cipru, Austria si Elvetia. Directorul companiei grecesti a declarat pentru presa bulgara ca „este o onoare pentru Starbucks sa fie prezent intr-o tara cu o bogata cultura a cafelei, asa cum este Bulgaria”. In plus, potrivit experientei din celelalte tari, s-a demonstrat ca imediat dupa deschiderea primei cafenele Starbucks, piata locala de profil se dezvolta si ea, prezenta unui brand atat de puternic stimuland competitia.

Nu au fost date detalii legate de extinderea in Bulgaria, mai ales cand se vor deschide cafenele Starbucks si la Ruse sau pe litoralul Marii Negre, locurile din Bulgaria cele mai vizitate de romani. In Romania, prestigiosul brand si-a facut deja un renume, desi are doar patru cafenele (trei in Bucuresti si una in Cluj-Napoca), toate amplasate in malluri.