„Imobilele mai mici, de două-trei camere, de valori mai mici, se vând ca pâinea caldă”, spune executorul judecătoresc Ioana Miu. Aceasta explică faptul că, pentru astfel de apartamente sunt suficiente două licitaţii pentru ca tranzacţia să se încheie în bune condiţii. Indiferent de cartierul în care sunt localizate, Drumul Taberei, Titan sau Berceni, astfel de apartamente se vând cu preţuri cuprinse între 30.000 şi maxim 45.000 de euro.
Apartmentele de lux în schimb sunt foarte greu de vândut. “De exemplu, un apartament nou de trei camere în Herăstrău, care a costat un million de euro în momentul achiziţiei, deşi acum are preţ de pornire de 300.000 de euro nu s-a vândut, deşi au fost organizate până acum opt licitaţii”, explică Miu. De altfel, cu cât creditul ipotecar acordat de bancă a fost mai mic, cu atât mai repede instituţiile de credit îşi recuperează creanţa.
În schimb, la creditele imobiliare de valori mari, băncile nu mai recuperează nici măcar 25% din valoarea creanţei, după cum arată acelaşi executor judecătoresc. Acest lucru explică probabil şi lipsa apetitului băncilor pentru executări silite în materie de imobiliare.
Din penthouse-urile executate silit, băncile nu recuperează nici 25% din credit
9 aprilie 2013, 15:10
Ultima modificare în 9 martie 2019, 01:37
Teoretic, cei care s-au aruncat să își cumpere apartamente și locuințe de lux au trebuit să îndeplinească condiții excelente de eligibilitate pentru a contracta un credit de circa un milion de euro. Acum, nici opt licitații nu sunt suficiente pentru a vinde un apartament de lux.
Etichete: credite,
executari silite,
imobile,
penthouse
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook