Chiar dacă sună ciudat din perspectiva politicii și a percepției publice, cifrele seci ne arată că între guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș și executivul politic al Vioricăi Dăncilă sunt mai multe asemănări decât diferențe. Iar unde sunt diferențe, sunt și mari surprize.
Fost funcționar cu posturi înalte în structurile Uniunii Europene, vorbitor al mai multor limbi străine, căsătorit cu o franțuzoaică și susținut public de mai multe ambasade ale unor țări cu forță economică, Dacian Cioloș era așteptat să aducă o deschidere către occident și, implicit, o mai mare implicare a companiilor din țările dezvoltate în România.
Europarlamentar fără prea mari veleități și fără inclinații speciale către limbi străine, considerată un simplu executant al ordinelor președintelui PSD și criticată deschis de mai multe ambasade străine, Viorica Dăncilă era de așteptat să mizeze pe o strategie economică închisă, naționalistă. Socoteala de acasă nu se potrivește, însă, cu cea din târg, spune o veche vorbă românească. Cu atât mai valabilă este zicala atunci când vorbim despre cifre seci, care definesc o economie.
Capital a încercat să analizeze perfomanțele din primele șase luni ale guvernărilor Dacian Cioloș și Viorica Dăncilă și a constatat că…
(Restul articolului îl puteți citi în ediția de luni, 20 august, a revistei Capital. Publicația este disponibilă la toate centrele de difuzare a presei.)