Numirea lui Bogdan Olteanu în Consiliul de Administraţie al BNR a avut drept scop trecerea acestuia pe linie moartă, susţine Dinu Patriciu.

Întrebat cum comentează faptul că PNL a acceptat ca Olteanu să fie viceguvernator al BNR, Dinu Patriciu a declarat pentru Mediafax că „liberalii nu l-au acceptat, ci l-au timis acolo ca să scape de el”, menţionând că lucrul acesta i-a fost relatat de un lider din BPC (Biroul Politic Central – n.r.). „Toată lumea voia să scape de el şi au găsit soluţia asta, cinică după părerea mea”, a apreciat Dinu Patriciu.

Decizia de nominalizare şi, ulterior, de confirmare a lui Bogdan Olteanu pentru postul de viceguvernator al BNR a stârnit reacţii dintre cele mai dure din partea finanţiştilor, cea mai vehementă fiind aceea a lui Bogdan Baltazar, care a afirmat că Bogdan Olteanu se poate face util la BNR „cel mult pentru a fi trimis după ţigări”.

Reacţiile de contestare la adresa lui Bogdan Olteanu au fost amplificate şi de faptul că acesta a fost preferat unor specialişti de renume, precum fostul ministru de finanţe, Daniel Dăianu sau consilierul lui Mugur Isărescu, Lucian Croitoru.

DETALII:
Citeşte şi Noul CA al BNR, votat de Parlament. Olteanu e viceguvernator!
Citeşte şi Bogdan Olteanu, viceguvernatorul-jurist
Citeşte şi Baltazar: „Olteanu, la BNR, ar trebui trimis după ţigări”