Ediția din acest an de la Viena s-a desfășurat sub titulatura „Romanian Day, succes stories high tech short & simple” și a fost promovată de compania românească High-Tech Systems & Software (htss).
Scopul acestui proiect este de a prezenta povești economice de succes, de a organiza întâlniri B2B prin aducerea la aceeași masă a liderilor din diferite industrii și de a facilita posibile parteneriate între oameni de afaceri din România și Austria.
Domeniul digital, libertate de mișcare
Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României în Viena, Emil Hurezeanu. „Deschiderea granițelor ar însemna reducerea costurilor dar ar asigura întâi și înainte de toate dreptul fundamental al liberei circulații pentru persoane, bunuri, servicii și capital. Din fericire există mai multă libertate de mișcare în domeniul digital “ a menționat Emil Hurezeanu, gazda întâlnirii de afaceri, scrie infofinanciar.ro.
A urmat o sesiune de Q&A unde au luat cuvântul Simona Pavelescu, CEO htss, Werner Braun, CEO Caditec și Președintele Clubului Economic de Limba Germană din Brașov, Corneliu-Teofil Teaha și Valentin-Norbert Tăruș, Farmaceutica Remedia. Cum tema principală a evenimentului a fost digitalizarea, Simona Pavelescu le-a vorbit invitaților despre câteva produse software ale htss. Compania este specializată în dezvoltarea de soluții de digitalizare pentru industria medicală.
„Construim un ecosistem integrat de soluții software pentru domeniul medical, gata să răspundă nevoilor, dar și provocărilor care apar în această zonă de activitate. htss este mai mult decât o companie IT, având o înțelegere profundă a activitatilor din sistemul medical. Vrem ca produsele noastre să simplifice procesele de lucru ale furnizorilor de servicii medicale și să îmbunătățească serviciile pe care acestea le oferă”, a spus Simona Pavelescu.
După această sesiune de Q&A au urmat două paneluri de dezbateri, unul dedicat avocaților unde au luat cuvântul Gabriel Biriș, fondator și partener la casa de avocatură Biriș-Goran, și Markus Piuk, partener la casa de avocatură Schoenherr din Viena. Dezbaterile avocaților la astfel de întâlniri sunt importante în condițiile în care cele două țări au legislații diferite iar un posibil contract între două companii trebuie să țină cont și de aspectele juridice.
Un soft de succes dezvoltat de români: wisepharm
Al doilea panel s-a numit „Hi-tech success stories short &simple” și au luat cuvântul Simona Pavelescu, CEO htss, Ana Gavrilă, Product Director Pharma&Retail htss, Werner Braun, CEO Caditec, Thomas Mara, CEO VIG IT Digital Solution, Valentin Norbert Tăruș, din partea Farmaceutica Remedia, și Lukacs Laslo Alpar, CEO Cognitive Creators din Târgu Mureș.
Ana Gavrilă a vorbit la eveniment despre unul dintre cele mai interesante și de succes produse software ale htss: „wisepharm gestionează întreaga activitate dintr-o farmacie sau un lanț de farmacii folosind cele două module: Head Office și Farmacii. wisepharm combină tehnologia de ultimă oră și știința farmaceutică pentru a ajuta farmaciștii să recomande medicamentele potrivite conform istoricul medical și de medicație al pacientului. În cazul persoanelor care se află deja sub un tratament medicamentos, wisepharm ține cont inclusiv de interacțiunile dintre medicamente pentru a oferi recomandări și poate propune produse asociate”.
„E foarte important să ai un client fericit“, a completat Simona Pavelescu, CEO-ul companiei.
Afaceriștii austrieci, interesați de soluțiile românilor
La eveniment au participat peste 20 de oameni de afaceri din Austria, iar în zilele de după eveniment au avut loc mai multe întâlniri între aceștia și reprezentanții companiilor românești prezente la dezbatere.
Compania românescă htss, promotoarea ediției din acest an a „Romanian Days” are peste 1000 de clienți în 15 țări din spațiul european și peste 400 de angajați în cele două sedii din București și Iași. Printre produsele companiei fondate în urmă cu 15 ani se numără wisepharm (o soluție software dedicată industriei farmaceutice), omnimedica (o soluție pentru cabinete medicale, clinici și spitale) și mindclass (o platformă modernă de e-learning).