În urmă problemelor pe care le are cu legea, unui important director din cadrul CNAIR i-a fost suspendat contractul de muncă.

Directorul pentru întreținere drumuri naționale și autostrăzi din cadrul CNAIR a fost suspendat din funcţie

Este vorba despre Florea Dascălu, director pentru întreținere drumuri naționale și autostrăzi. Oficialul CNAIR a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, în urma unei acțiuni a DNA Timiș.

În urma acestei acţiuni a procurorilor, directorul general al CNAIR a decis luni, 24 octombrie, să suspende contractul de muncă al lui Florea Dascălu.

„Am toleranță zero pentru orice faptă de corupție, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcția și de calitatea persoanelor vizate.

Prezumția de nevinovăție trebuie, de asemenea, respectată, însă în situații în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun”, este mesajul transmis de către directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Reamintim că procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de duminică, 23 octombrie, a suspectului Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acuzaţiile exacte formulate de procurorii DNA împotriva lui Florea Dascălu

Oficialul CNAIR a fost reținut într-un dosar de „luare de mită, trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite ( 5 acte materiale)”, relatează Mediafax.

Valoarea totală a mitei primite de Florea Dascălu, în bani şi alte foloase, a fost de aproximativ 37.000 de lei (circa 7.400 de euro).

Potrivit procurorilor DNA „în perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.”