Directorii executivi ai AIG Europa nu vor sa returneze bonusurile primite, o parte dintre ei acuzand grupul american de santaj, pe fondul presiunilor exercitate.

Directorul diviziei de Produse Financiare a AIG, Gerald Pasciucco, a declarat ca angajatii considera cererile de inapoierea a primelor primte un „santaj”.

„Marea majoritate a salariatilor din Londra sunt de parere ca cererea este jignitoare”, au declarat salariatii AIG Europa. „Este un santaj, chiar daca este in afara legii sau nu. Nu exista considerente morale pentru a inapoia bonusurile”, au mai spus acestia.

Andrew Cuomo, procurorul statului New York, a declarat ca spera sa recupereze 80 de milioane de dolari de la angajatii AIG care au primit bonusuri. Pana in acest moment, 15 dintre cei 20 de executivi care au primit prime au returnat in totalitatea sumele primite, in valoare de 50 de milioane de dolari.

AIG este afectat de un amplu scandal privind acordarea de bonusuri in valoare de 165 milioane de dolari, dupa ce a primit pana in acest moment fonduri guvernamentale de aproape 180 miliarde de dolari.

Cititi si:

Sursa: The Economic Times