Directorul financiar al Microsoft, Chris Liddell, va prelua, din ianuarie 2010, o funcţie similară la General Motors (GM), a anunţat, luni, producătorul auto american, transmite Reuters.

Lidell, în vârstă de 51 de ani, a anunţat anterior că va pleca de la Microsoft la sfârşitul lunii decembrie. Acesta a lucrat la Microsoft din 2005 şi a răspuns de strategia corporatistă, finanţele grupului şi relaţia cu investitorii.

În ultimii ani, General Motors a fost intens criticat pentru managementul financiar.

Fostul director general al grupului, Fritz Henderson, care a fost anterior director financiar, a fost înlăturat din consiliul de administraţie la începutul lunii decembrie.

Succesorul său în funcţia de director Financiar, Ray Young, a revenit însă la conducerea operaţiunilor internaţionale ale GM din Shanghai, astfel încât postul a devenit vacant.

Odată cu angajarea lui Lidell, directorul general interimar al GM şi preşedinte al grupului, Ed Whitacre, a completat noua echipă de directori care are ca obiectiv restructurarea operaţiunilor, după ce grupul a primit fonduri guvernamentale de 50 de miliarde de dolari.

SURSA:Mediafax