Potrivit Consiliului Bursei, Valentin Ionescu „nu a îndeplinit şi nu sunt motive să încredinţeze Consiliul Bursei că va îndeplini angajamentele de performanţă asumate la preluarea postului, ţinta principală contractuală fiind îndeplinită în proporţie de 10%”.
De asemenea, pe partea activităţii manageriale, Consiliul Bursei îî reproşează lui Ionescu că „nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB în vederea atingerii ţintelor planificate, cărora le-a acordat o importanţă redusă, iar ca urmare a implicării insuficiente, riscurile operaţionale au crescut nejustificat (oferta publică Petrom, nesupravegherea intermediarilor implicaţi în operaţiuni cu unele produse structurate).
Hotărârea de azi survine sancţionării în cursului lunii august a lui valentin Ionescu cu „avertisment”.
Consiliul Bursei a semnalat situaţia lui Valentin Ionescu şi acţionarilor BVB, în septembrie, când s-a luat hotărârea de a prelungi contractul acestuia pe o perioadă de 6 luni. Cu această ocazie s-a solicitat lui Valentin Ionescu un plan de redresare rapidă, plan care a fost întocmit neconcludent şi nu a convins Consiliul Bursei.
Contactat de Capital, Valentin Ionescu a spus că nu poate să comenteze decizia Consiliului BVB.