Schimbare la vârful Electrica S.A.!
Directorul general al Electrica, revocat din funcţie înainte de terminarea mandatului
Consiliul de Administraţie al Electrica S.A. a decis să o revoce din funcţie pe Corina Popescu, directorul general al companiei, înainte de terminarea mandatului.
Corina Popescu ar fi urmat să îşi încheie mandatul la începutul anului viitor, ea ocupând funcţia de director general al Electrica din data de 1 februarie 2019, mandatul său fiind unul de patru ani.
Joi, 5 mai, Consiliul de Administraţiei a decis să o schimbe din funcţie pe Corina Popescu, decizia fiind luată cu patru voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, au precizat surse apropiate de acest caz pentru portalul e-nergia.ro.
Corina Popescu va primi despăgubiri de aproape jumătate de milion de euro
Este important de notat că revocarea este fără cauză, adică nu sunt motive imputabile doamnei Popescu. Aşadar, ea va primi despăgubirile care sunt menţionate în contract, respectiv în jur de 400.000 de euro.
În jurul datei de 16 mai, Electrica îşi va prezenta rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului în curs, iar Corina Popescu va mai rămâne în funcţie până la acel moment.
În locul Corinei Popescu, Consiliul de Administraţie al Electrica ar urma să îl numească director general pe Alexandru Chiriță.
În prezent, acesta ocupă funcţia de Data Protection Manager în cadrul companiei Hidroelectrica.
Toate deciziile luate de Consiliul de Administraţiei al Electrica urmează să fie făcute publice, în curând, într-un raport ce va fi publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Investiţii de aproape 700 milioane de lei pentru Distribuţie Energie Electrică România în 2022
În altă ordine de idei, cu o zi în urmă, Distribuţie Energie Electrică România, parte a Grupului Electrica, a anunţat un plan ambiţios de investiţii pentru anul 2022.
„Distribuţie Energie Electrică România, parte a Grupului Electrica, unul dintre cei 6 mari operatori naţionali de reţele de distribuţie a energiei electrice, are un plan de investiţii pentru anul 2022 în valoare de 689 milioane lei, pentru modernizarea şi dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice.
Direcţiile principale vizează parametri de continuitate şi calitate în alimentarea cu energie electrică, eficienţa energetică şi reducerea pierderilor în reţele; eficienţa operatională, şi implicit, reducerea costurilor cu mentenanţa”, potrivit unui comunicat oficial.
Pentru orizontul mediu, compania are în plan, pe lângă continuarea modernizării infrastructurii de reţea, accelerarea digitalizării, dezvoltarea de canale alternative pentru interacţiunile cu utilizatorii, precum şi crearea unui mediu de lucru modern pentru angajaţi, prin implementarea conceptului de Distribuţie Digitală.
Pe termen lung, proiectele companiei au în vedere orientarea către conceptul de smart grid, în linie cu trendurile din industrie.
După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de peste 4,7 miliarde lei investiţi în perioada 2014-2021.