Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Khan, va veni în România în luna martie, acţiune care face parte dintr-o serie de vizite în Europa, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, citat de www.incont.ro , site-ul de ştiri economice al ProTv SA.

„În martie, domnul Strauss-Khan va vizita mai multe ţări din Europa. Nu va veni doar aici, va face o călătorie în toate regiunile lumii. În acest periplu va vizita o serie de ţări, inclusiv România”, a spus Franks într-un interviu acordat ProTv.

În vârstă de 60 de ani, Strauss-Khan a preluat conducerea FMI din anul 2007, iar presa internaţională speculează că ar putea fi următorul candidat al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa, care vor avea loc în 2012.

Fost ministru al Finanţelor, Strauss-Kahn este considerat un politician marcant în rândul stângii franceze, divizate, un adversar redutabil pentru actualul preşedinte Nicolas Sarkozy, a cărui rată de popularitate a scăzut în urma unei serii de scandaluri.

Flexibil în relaţia cu România

De altfel, actualul director al FMI a figurat printre cei trei membri ai Partidului Socialist care au concurat pentru desemnarea candidatului ce urma să reprezinte formaţiunea la alegerile prezidenţiale din 2007.

În privinţa României, Strauss-Khan a afişat o poziţie flexibilă, declarând în toamna anului trecut că nu este îngrijorat în mod special de cum se derulează programul de finanţare şi înţelege întârzierile cauzate de campania electorală.

„În cazul României este un program normal. Binenţeles că este o schimbare de guvern, aşa că există o oarecare întârziere, dar nu am nicio grijă deosebită în privinţa acestui program”, spunea directorul general al FMI în luna noiembrie a anului trecut.

SURSA:Mediafax