Volksbank International l-a numit în funcţia de preşedinte al Volksbank România pe actualul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, în locul lui Gerald Schreiner.

În vârstă de 52 de ani, Lurf este preşedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani şi coordonează direct operaţiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt şi şi-a început cariera în cadrul gruplui Raiffeisen.

Schreiner a condus Volksbank România din iunie 2006, după ce anterior a ocupat timp de trei ani poziţia de vicepreşedinte.

Acţionarii băncii au anunţat săptămâna trecută schimbarea lui Schreiner şi a vicepreşedintelui Herwig Burgstaller, anunţând că noua conducere a fost numită, dar va fi anunţată în perioada următoare. Cei doi conducători schimbaţi din funcţii vor primi noi responsabilităţi

Totodată, Volksbank International a anunţat majorarea capitalului social al băncii cu 200 de mnilioane euro, creştere programată încă de anul trecut şi prezentată la acea vrem de Schreiner.Banca avea, la finele anului trecut, un capital social subscris şi vârsat de 377,1 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al băncii remis săptămâna trecută, atât activele, cât şi rezultatele Volksbank România au evoluat peste media pieţei în ultimii 5 ani.

„Volksbank România a reuşit să păstreze locul trei în sistemul bancar românesc, cu active bilanţiere de peste 5,2 miliarde euro, poziţie câştigată încă din anul 2008”, se arăta în comunicat.

În aceeaşi perioadă, numărul de unităţi Volksbank România a atins pragul de 185, iar numărul de clienţi s-a triplat, ajungând la 255.000.

SURSA: Mediafax