Constantin Roibu este cel mai vechi director general al unei companii de stat, acesta aflându-se în fruntea combinatului Oltchim de peste 20 de ani, aşa cum a arătat Capital şi EVZ încă de anul trecut, atunci când a scos la iveală manevrele prin care Roibu a reuşit să rămână în fotoliul de director, indiferent de formaţiunea politică aflată la guvernare.
Odată cu demisia lui Constantin Roibu din funcţia de director general şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie, a cerut eliberarea din funcţie întreaga conducere a combinatului, adică încă 16 directori.

Conform comunicatului remis BVB, cei 16 directori au cerut eliberarea din funcţii, urmând să rămână la dispoziţia societăţii. VEZI AICI COMUNICATUL REMIS BURSEI.

Decizia lui Roibu de a demisiona din funcţie este motivată de următoarele elemente: lipsa de dialog şi colaborare între şeful OPSPI, Remus Vulpescu, şi managementul Oltchim, ceea ce a condus la blocarea oricărei iniţiative de finanţare a activităţii, respectiv de condiţionalitatea şefului OPSPI pentru asigurarea capitalului de lucru şi acordarea salariilor către angajaţi în schimbul înlocuirii managementului combinatului.
Ministrul pentru dialog social, Liviu Marian Pop, se va deplasa miercuri la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, unde a avut loc un protest al angajaţilor nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile în ultimele două luni, a anunţat premierul Victor Ponta la sfârşitul şedinţei de Guvern.

‘Ştiu de neliniştea celor de la Oltchim. Ministrul pentru dialog social va merge astăzi (miercuri – n.r.) acolo’, a spus Victor Ponta.

El a transmis un mesaj prin care să îi calmeze pe protestatari, afirmând că ‘investitorii nu trebuie speriaţi’. ‘Vreau să cred că oamenii înţeleg că nu trebuie să speriem investitorii’, a declarat premierul, avertizând că investitorii ar putea vedea în protestele de acolo un semn negativ şi să plece din zonă.

Premierul a spus că îşi doreşte să se întâlnească şi el cu conducerea Oltchim, precum şi cu sindicatele, precizând că acest combinat nu mai poate fi menţinut în proprietatea statului ‘cu gaură în buget’.