Discovery, Imax şi Sony au anunţat, recent, că vor lansa un canal de televiziune, care va difuza diverse programe în format 3D, de la documentare, la sport şi va emite începând din 2011.

Canalul TV 3D va fi distribuit de Discovery Communications care deţine Discovery Channel, TLC şi alte canale TV. Postul va transmite, atât filme documentare, cât şi emisiuni sportive şi de divertisment.

Cele trei companii vor deţine cote egale din canalul ce va începe să emită de anul viitor, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

„Pentru noi este clar că publicul va migra întotdeauna către o experienţă mai bună şi mai bogată de divertisment, iar împreună suntem hotărâţi să fim lideri în furnizarea divertismentului către întreaga lume”, a declarat Howard Striger, preşedintele Sony Corporation, cu privire la noul parteneriat.

ESPN 3D va emite din iunie

La începutul acestei săptămâni ESPN (Entertainment and Sports Programming Network), celebrul canal de sport din Statele Unite, a anunţat că va lansa ESPN 3D, în luna iunie a acestui an. ESPN 3D va emite minimum 85 de transmisii, în direct, în formatul 3D, numai în acest an.Prima transmisie va fi meciul de fotbal dintre Africa de Sud şi Mexic de la Campionatul Mondial 2010.

 Spre deosebire de ESPN, care va transmite 3D numai evenimentele live, canalul Discovery/Imax/Sony va emite 24 de ore din 24.

SURSA: nytimes.com