„Doresc să le mulţumesc celor care se află în linia întâi” în serviciile de sănătate ale sistemului public NHS, „personalului care acordă îngrijire”, a subliniat regina, precum şi „tuturor acelora dintre voi care stau acasă, ajutând astfel la protejarea celor persoanelor vulnerabile”.
„Mă adresez vouă într-un moment despre care știu că e din ce în ce mai dificil. O perioadă de mari perturbări pentru țara noastră, care au adus durere unora, probleme financiare pentru mulți și schimbări uriașe în viața de zi cu zi
Le mulțumesc tuturor celor care lucrează în sistemul sanitar, celor care îndeplinesc rolul esențial în viața de zi cu zi, și care continuă să își îndeplinească îndatoririle în afara case în sprijinul nostru, al tuturor.
Sunt sigură că națiunea se alătură azi pentru a vă da asigurări vouă, din prima linie, că sunteți apreciați oră de oră pentru lucrul extraordinar pe care îl faceți.
Mulțumesc și celor care rămân acasă și îi protejează pe cei vulnerabili și îi scutesc pe alții de durerea resimțită când pierzi pe cineva drag.
Dacă vom fi uniți și vom da dovadă de tărie caracter vom depăși această perioadă.Sper că în anii următori toți vor avea capacitatea să se mândrească cu felul în care au gestionat această provocare și cei care vor veni după noi vor spune că această generație de britanici a fost la fel de puternică ca oricare alta din istorie.
Disciplină, determinare și bun simț sunt atributele care caracterizează această țară. Suntem mândri de oamenii pe care îi avem. Ne vom aminti de aceste momente în care Marea Britanie se unește pentru a-i aplauda pe cei care lucrează în sistemul medical.
Peste tot în lumeam văzut povești emoționante despre oameni care s-au solidarizat pentru a-i ajuta pe alții, pentru a distribui pachete cu mâncare și medicamente, care-și verifică vecinii și și-au transformat afacerile pentru a veni în sprijinul comun.
Deși știu că autoizolare poate fi dificilă oamenii descoperă că pot lua o pauză de la ritmul haotic și de a lua o pauză să mediteze.
Îmi amintesc de primul meu discurs în 1940, copil fiind, de la Palatul Windsor transmiteam un mesaj copiilor evacuați din casele lor pentru propria lor siguranță. Azi, mulți simt această durere a separării de cei dragi. Deși avem de înfruntat și alte provocări, de data asta e diferit.Toată lumea este unită de un scop comun. Sper să folosim avantajele științei și împreună vom reuși.
Vreau să vă spun că vremurile bune se vor întoarce, vom avea posibilitatea să ne reîntâlnim prietenii, să ne vizităm familiile. Vreau să vă mulțumesc și să vă urez tot binele din lume”, a transmis Regina Elisabeta a II-a.
„Sper că, în anii care vor veni, toată lumea va fi mândră de modul în care am rezolvat această provocare„, a spus suverana britanică, potrivit Digi24.
Discursul cu o dorată de aproximativ cinci minute a fost înregistrat la Castelul Windsor, la vest de Londra, unde regina şi soţul său, prinţul Philip, locuiesc de la 19 martie.
În vârstă de 93 şi, respectiv, 98 de ani, ei fac parte din grupul de risc. Anturajul lor a dat asigurări că ei sunt sănătoşi şi urmează directivele guvernului. Prinţul moştenitor Charles (71 de ani) a contactat boala, dar a ieşit recent din carantină şi, de asemenea, se simte bine.
În Marea Britanie s-au înregistrat până acum circa 47.000 de cazuri de COVID-19, devenind una dintre cele mai afectate ţări din Europa. Peste 4.900 de persoane au murit.
Mesajul televizat, difuzat în atenţia britanicilor şi naţiunilor Commonwealthului, este al patrulea de la începutul domniei de 68 de ani a reginei Elisabeta a II-a. Agerpres aminteşte că celelalte trei mesaje ale reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991 cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 în ajunul funeraliilor prinţesei Diana şi în 2002 după decesul mamei sale.