Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Fondului Proprietatea va discuta, în 27 iulie, aprobarea ofertei finale depusă de Franklin Templeton Investments, potrivit unui comunicat al Fondului.

Pe ordinea de zi a AGEA se mai regăsesc comisioanele de administrare ce vor fi plătite de Fondul Proprietatea administratorului desemnat câştigător, condiţiile şi termenii contractului care urmează a fi încheiat, dar şi politica de investiţii, pe baza documentaţiei transmise către fond de comisia de selecţie.

Directorul general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a declarat că, în cazul în care AGEA va decide aprobarea Franklin Templeton ca administrator al fondului, contractul va intra în vigoare cel mai probabil în toamnă, la sfârşitul lui septembrie, însă va depinde de îndeplinirea anumitor condiţii.

Una dintre condiţii este aprobarea în sine a contractului de către acţionarii Fondului Proprietatea, iar cea de-a doua este ca Franklin să-şi înfiinţeze o sucursală în România şi să o autorizeze.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Scandal pe numirea noului administrator al FP