"Această tranzacţie combină un portofoliu de conţinut de clasă mondială, ce include Războiul Stelelor, una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unică a celor de la Disney", a precizat CEO-ul Disney Robert Iger, citat într-un comunicat dat publicităţii de grup.

"Anvergura şi experienţa celor de la Disney oferă LucasFilm oportunitatea de a explora piste noi în filme, televiziune, medii interactive, parcuri tematice, divertisment şi produse de consum", a apreciat şi George Lucas, care deţinea până acum 100% din companie, potrivit Agerpres.

"A venit momentul să las Războiul Stelelor pe mâna unei noi generaţii de producători. Întotdeauna am crezut că Războiului Stelelor va trăi mai mult decât mine şi consider că este important să încep această tranziţie în timpul vieţii mele", a comentat el.

Disney intenţionează să plătească aproximativ jumătate din valoarea tranzacţiei în numerar, iar restul cu 40 de milioane de titluri ce vor fi emise în momentul definitivării operaţiunii. Înaintea LucasFilm, Disney a mai achiziţionat cu succes studiourile de animaţie Pixar şi gigantul din lumea benzilor desenate Marvel Entertainment, aminteşte France Presse.