Soluțiile bancare digitale devin din ce în ce mai populare și apar ca o alternativă viabilă la băncile clasice. Este tot mai evident că din ce în ce mai mulți oameni caută sistemul bancar digitalizat datorită avantajelor sale, și pe bună dreptate, având în vedere că timpul este tot mai prețios.
Boldtv trece în revistă modul în care funcționează băncile digitale, posibile dezavantaje și care este cea mai mare diferență față de băncile tradiționale.
Gestionarea finanțelelor de oriunde în lume
Unul dintre principalele avantaje ale băncilor digitale este că sunt incredibil de convenabile. Cu ajutorul lor ne putem gestiona finanțele de oriunde în lume, doar cu o conexiune la internet. Soluțiile bancare digitale sunt disponibile 24 de ore din 24, așa că putem accesa sau putem face modificări în cont în orice moment al zilei. Se pot depune cecuri sau se pot transfera bani. De asemenea, se pot plăti facturi online și se poate retrage numerar. De obicei, comisioanele sunt eliminate.
Băncile digitale sunt evaluate în prezent la aproximativ 18,5 miliarde de dolari, iar analiştii se aşteaptă ca ele să aibă o valoare de 30 de miliarde de dolari în 2026.
Opțiuni competitive
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg soluții bancare digitale ține de opțiunile competitive pe care le oferă. Ultimul lucru pe care oamenii și-l doresc în lipsa de timp de azi este de a sta la coadă, la bancă. În condițiile în care smartphone-urile au schimbat modul în care abordăm totul, de la cumpărături, la plata facturilor, banca digitală pare a fi un pas logic.
Soluțiile bancare digitale nu includ doar conturi și economii, ci oferă și opțiunea investițiilor. Avantajele băncilor digitale se răspândesc acum chiar și în lumea monedelor digitale.
Băncile digitale renunță la comisioane
Spre deosebire de băncile clasice, băncile digitale nu au aceleași costuri generale. Acest lucru le permite să-și ofere serviciile fără a percepe tot felul de taxe. În plus, multe bănci digitale pot oferi dobânzi mai mari la depozite. Asta pentru că nu trebuie să plătească pentru locațiile fizice ale filialelor. Prin urmare, clienții pot avea de câștigat.
Există și dezavantaje
Deși banca digitală are numeroase avantaje, există și câteva dezavantaje. În primul rând, băncile digitale sunt încă relativ noi și netestate. În plus, dacă ceva nu merge bine cu contul sau aveți probleme, nu puteți primi consultanță de la un angajat al băncii. Dacă nu au locații fizice, băncile digitale nu au nici bancomate. Totodată, băncile digitale nu oferă depozite în numerar, deoarece nu au sucursale fizice sau bancomate. Există soluții pentru această problemă, dar sunt complicate și s-ar putea să nu merite bătaia de cap.