Sarabanda închiderii bancomatelor va continua în același ritm?
Clinton Cheng, șeful global al rețelei de bancomate Visa/PLUS, va oferi informații-cheie cu privire la viitorul serviciilor bancare și al plăților în cadrul ”Bank Customer Experience Summit”, eveniment care va avea loc la Chicago, între 31 august și 1 septembrie, potrivit Atmmarketplace.
Anul trecut, băncile din întreaga lume au redus semnificativ numărul sucursalelor, potrivit CNBC. Numai în Statele Unite, băncile au închis un total de 2.927 de sucursale. La nivel mondial, băncile au închis aproape 4.000 de sucursale și au deschis doar 1.000. Banca Wells Fargo a avut cele mai multe lacăte puse pe ușă, cu un total de 267 de sucursale închise.
Tendința de scădere a numărului sucursalelor va continua
„Anticipăm că tendința de scădere a numărului sucursalelor va continua în anii viitori, pe măsură ce tot mai multe dintre operațiunile bancare sunt realizate digital”, a declarat Gerard Cassidy, șeful companiei RBC Capital Markets.
Unul dintre motive este consolidarea și restructurarea sistemului bancar, deoarece fuziunile și achizițiile au atins în anul 2021 suma de 77 de miliarde de dolari.
Având în vedere toate schimbările care se fac pe repede înainte, băncile încep să se întrebe ce rol vor mai juca bancomatele în această lume, alături de toate celelalte instrumente de plăți și comerț.
Ce ar trebui să facă băncile
Ar trebui băncile să-și reducă numărul total de ATM-uri sau să adauge diferite caracteristici pentru a le face relevante pentru o piață în schimbare? De asemenea, mulți se întreabă cum vor putea băncile să țină pasul cu cerințele consumatorilor pentru soluții bancare mai avansate.
Clinton Cheng, șeful global al rețelei de bancomate Visa/PLUS la Visa, va aborda aceste probleme în timpul Bank Customer Experience Summit, care va avea loc la Chicago în perioada 31 august – 1 septembrie.
„Trecerea către digital în comerț, plăți și servicii bancare se accelerează mai mult ca niciodată”, a declarat Cheng într-un interviu recent.
Această schimbare se poate observa în creșterea semnificativă a numărului de companii fintech din ultimii ani.
O altă problemă, cea a ATM-urilor, este legată de costul acestora, deoarece băncile și instituțiile financiare trebuie să plătească pentru instalarea lor, dar și pentru mașinile blindate care colectează banii de la bancomate. Există, de asemenea, problema reparațiilor complexe ale bancomatelor, care, de asemenea, necesită timp și bani.