Ford renunţă la motoarele convenţionale pe benzină pentru modelul Mondeo în favoarea versiunilor hibride şi va introduce 17 noi vehicule electrificate în Europa până la sfârşitul anului 2021, se arată într-un comunicat al constructorului auto, transmis vineri.
„Ford renunţă la motoarele pe benzină pentru Mondeo şi trece 100% la producţia de motoare Hybrid. Mondeo Hybrid oferă o experienţă de condus pur electrică fără a fi nevoie de utilizarea unei surse de alimentare externe pentru a încărca bateria. Mondeo Hybrid a ajuns la 25% cotă din vânzările totale de Mondeo în Europa, în primele şapte luni ale acestui an Ford a trecut 100% de la producţia de motoare pe benzină pentru Mondeo, la producţia de motoare hibride complete. Tehnologia de propulsie hibridă completă este una dintre soluţiile care ajută clienţii Ford să facă trecerea spre electric cu mai multă încredere. Tehnologia se dovedeşte extrem de benefică şi pentru şoferii care doresc un rafinament sporit şi o eficienţă crescută a consumului de combustibil, dar care nu au acces la un punct de încărcare extern acasă sau la serviciu”, notează compania.
Conform datelor Ford, vânzările de Mondeo Hybrid au atins 25% din totalul vânzărilor de Mondeo în Europa, în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu întregul an 2019. În acelaşi timp, Mondeo Hybrid a crescut în popularitate în Marea Britanie cu 50%, şi cu peste 40% în Italia, unde 75% dintre clienţii Mondeo au optat pentru această versiune, din ianuarie şi până în iulie 2020.
Anul trecut, Ford a extins gama Mondeo Hybrid pentru a include un nou model wagon din primul segment şi variante Mondeo Hybrid ST-Line cu un stil sportiv, inspirat de Ford Performance, pe lângă versiunile elegante Titanium şi vârful de gamă, Vignale.
Ce reprezintă mai exact tehnologia hybrid
Tehnologia Modeo Hybrid combină un motor pe benzină de 2.0 litri cu un ciclu Atkinson special dezvoltat, un motor electric, un generator şi o baterie litiu-ion de 1.4 kWh pentru a combina autonomia şi libertatea oferite de un motor tradiţional cu ardere, cu eficienţa şi rafinamentul unui propulsor electric. De asemenea, tehnologia de frânare regenerativă captează până la 90% din energia pierdută în mod normal în timpul frânării pentru a alimenta bateria.
„Puterea electrică este utilizată pentru o pornire silenţioasă, în special în oraş, în scenariile start-stop din traficul cotidian, şi pentru a sprijini motorul pe benzină în a oferi o eficienţă optimă a combustibilului şi emisiilor de CO2. O transmisie automată de tipul power-split controlează eficient utilizarea cuplului motorului – oferind un răspuns la acceleraţie liniar pentru o experienţă de condus mai rafinată. Interfaţa SmartGauge pentru monitorizarea consumului de combustibil şi energie include, de asemenea, sistemul Brake Coach care ajută la returnarea eficientă a energiei de frânare către baterie – toate acestea sunt tehnologii de care vor beneficia şoferii ce aleg trecerea la vehiculele electrice în viitor”, se menţionează în comunicat.
Modelul Mondeo Hybrid este produs la fabrica de ultimă generaţie Ford din Valencia, unde Ford va produce, totodată, variante hibride complete şi pentru modelele S-Max şi Galaxy începând cu prima parte a anului viitor.
Constructorul auto a anunţat că va introduce 17 noi vehicule electrificate în Europa până la sfârşitul anului 2021 şi anticipează că vehiculele electrificate vor reprezenta peste 50% din vânzările de maşini ale companiei în Europa, raportat la finele anului 2022, depăşind astfel vânzările combinate ale modelelor convenţionale pe benzină şi diesel.
Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. În Europa, Ford produce, vinde şi oferă service pentru vehicule sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale, are aproximativ 45.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi aproximativ 58.000 de angajaţi, dacă sunt luate în considerate asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate.
Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în anul 1903, acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company, în timp ce producţia europeană a demarat în 1911.
Compania Ford este prezentă şi în România din 2008, unde produce modelele EcoSport şi Puma ST, precum şi motorul de 1.0 litru EcoBoost. De la venirea sa în România şi până în prezent, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova în cadrul căreia lucrează în jur de 6.300 de angajaţi.