O televiziune dispare din România. Se schimbă lista de programe. CNA nu i-a mai dat aprobare
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să nu mai acorde aprobare unui post de televiziune, așa că acesta va dispărea din lista de programe. Decizia CNA vine după ce postul TV în cauză a primit 13 sancțiuni, mai multe somații și amenzi, în ultima jumătate din an.
Mai precis, este vorba despre postul de televiziune News România, cunoscut în trecut drept Estrada.. Printre amenzile primite de această televiziune se numără 2 în valoare de 50.000 de lei fiecare, una de 25.000 de lei și încă una de 20.000 de lei, informează paginademedia.ro.
La decizia finală cu privire la retragerea aprobării au contat amenzile anterior precizate, dar și faptul că postul TV a încălcat de mai multe ori normele de informare corectă cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului sau războiul din Ucraina.
CNA spune că s-a pus accent pe conspirații și pe informații neverificate.
Televiziunea a rămas fără aprobare de la CNA
Drept urmare, CNA a decis să nu mai acorde aprobare acestei televiziuni, în ciuda faptului că Remus Rădoi, directorul editorial al televiziunii, a venit cu mai multe argumente și cu soluții pentru a salva postul.
Membrii CNA i-au cerut acestuia argumente mai solide, în timp ce au analizat și comportamentul postului în ultima perioadă.
”Cele mai multe sancţiuni au fost pentru informare corectă. Cu privire la chestiunile tehnice înţeleg că au fost dificultăţi când aţi preluat televiziunea, dar cu privire la conţinut, care s-au tot repetat, asta e mult mai greu de înţeles. Mă refer aici la cele două mari subiecte care ne-au preocupat în 2021 şi 2022 – pandemia de Covid şi războiul din Ucraina.
Pe aceste teme au fost cele mai multe plângeri. Cred că sunteţi una dintre televiziunile cele mai amendate, pe subiecte care sunt extrem de importante, mai ales că în tratarea lor am cerut responsabilitate, echilibru, informare corectă. Toate se reflectă în sănătatea publică şi securitatea naţională.
Niciunul dintre noi nu e aici ca să închidă televiziuni. Apărăm libertatea de expresie, dar şi interesul public”, a precizat Doina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, potrivit sursei anterior citate.