Cardul My Number va funcționa ca permis auto cu circuitul integrat pentru a conține informații noi, cum ar fi tipul de permis. Permisele de conducere existente vor rămâne valabile, au anunțat autoritățile.

Potrivit Japan Times, Agenția Națională de Poliție a lansat proiectul de revizuire a ordonanței de aplicare a legii circulației rutiere pentru integrarea permisului de conducere în cardul My Number.

Potrivit proiectului, deținătorii cardului integrat nu vor mai fi nevoiți să înregistreze la poliție schimbarea adresei și a numelui, dacă se raportează la autoritățile locale.

Costurile pentru obținerea unui nou permis auto

Costul pentru obținerea unui nou permis pe cardul My Number  este de 1.550 de yeni japonezi și 2.100 ¥ pentru reînnoirea unui astfel de permis integrat. Costurile sunt mai mici decât costurile actuale de eliberare și reînnoire a permiselor, de 2.050 ¥ și, respectiv, 2.500 ¥.

În același timp, suma de 2.850 yeni japonezi va fi plătită pentru obținerea unui permis de conducere autonom, atunci când trebuie reînnoit.

Ce este My Card

Dacă locuiți în Japonia ca străin sau plănuiți să vă mutați aici în curând, veți întâlni termenul „My number card”

Acest card, cu numărul unic de 12 cifre, este util în multe situații. Prin urmare, ar trebui să știți cum să-l obțineți și să înțelegeți cum funcționează sistemul.

Sistemul My Number (マイナンバ, Mai Namba) a fost introdus abia în ultimul deceniu. Mai precis, sistemul a intrat în vigoare pentru prima dată în 2015 și avea scop simplificarea afacerilor guvernamentale oficiale atât pentru rezidenții Japoniei, cât și pentru agențiile și organismele guvernamentale.

De fapt, sistemul este atât de nou încât, începând cu 2024, doar 79% dintre rezidenții Japoniei au solicitat și au primit cartea de identitate emisă ca parte a sistemului My Number.

Procentul era mult mai mic cu câțiva ani înainte și a crescut doar datorită stimulentelor suplimentare și a programelor de puncte inițiate de guvern.

case Japonia
SURSA FOTO: Dreamstime

Permite persoanelor să se identifice și să li se verifice informațiile personale

În esență, este un șir de 12 cifre unic pentru deținătorul său. Acest lucru permite persoanelor să se identifice și să li se verifice informațiile personale în timpul procedurilor oficiale.

My Card este eliberat tuturor rezidenților din Japonia, așa că oricine rămâne în Japonia mai mult de 3 luni primește unul. Cei care intră în țară cu viză de turist sau în misiune diplomatică nu sunt considerați „rezidenți” și nu li se eliberează un My Card.

Ce conține

Este util în diverse situații în care trebuie să se prezinte actul de identitate sau pentru afaceri oficiale ale guvernului, așa că ar trebui să-l obțineți imediat ce ajungeți în Japonia.

Iată ce informații personale se găsesc pe acest card:

  • Numele complet al deținătorului;
  • Adresa înregistrată;
  • Data de naștere;
  • Sexul.