Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat lansarea unui program de reducere a costurilor cu 4 miliarde de dolari (2,8 miliarde euro) in urmatorii cinci ani.

Acest lucru va implica si o serie de disponibilizari prin oferirea de pachete speciale, cresterea productivitatii dar si reducerea consumului de energie. Planul ar trebui sa duca la reducerea costurilor cu 30 de dolari pe tona

Oficialii companiei nu au oferit un numar exact al muncitorilor care vor fi disponibilizati. Grupul are in acest moment 320.000 de angajati in aproximativ 60 de tari din toata lumea. Compania a anuntat cu cateva saptamani in urma ca va concedia 575 de angajati ai unei uzine din Franta.

Reprezentantii companiei au mai precizat ca se asteapta ca profitul inainte de taxe pentru primele noua luni ale anului in curs sa inregistreze o crestere de 47,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 21,5 miliarde de dolari. In prima jumatate a anului in curs grupul a intrecut orice asteptari si a raportat un profit net in crestere cu 31%, pana la 8,2 miliarde de dolari.

De la achizitia Arcelor in iunie 2006, Mittal a raportat reducerei de costuri de 1,6 miliarde de dolari, creand astfel cel mai mare producator de otel din lume, de trei ori mai mare decat competitorul sau, Nippon Steel din Japonia.

Sursa: Today Online