Se spune că practica este mai întâi de toate benefică. Pentru că nimic nu se compară cu testul practic. Așadar, cei interesați pot comanda sacoșa cu mostre. Fie că vorbim despre paletine sau de pahare, de cupe, boluri etc. pot fi comandate de toate, pentru test.

Cum trebuie să fie ambalajele biodegradabile pentru a fi considerate de calitate

Regula de bază rămâne aceea că pe cât sunt de groase, pe atât sunt de bune. Este explicabil într-o oarecare măsură prin faptul că produsele ambalate se vor umezi de la sosuri și tot conținutul lichid. Până la servire, clientul se trezește cu ambalajul umezit și cu mâncarea poate chiar cu gust și aspect schimbat din această cauză. În plus, pentru cei care livrează mâncarea până la destinație ambalajul este clar că trebuie să fie rezistent.

Înțelegând că, de fapt, ambalajele de unică folosință contribuie și ele la experiența unui client în materie de gastronomie, prestatorii de servicii din linia HoReCa sunt atenți la ce aleg. Ambalajele trebuie să fie un promotor al brandului lor până la urmă. De la culoare și până la design și formă, fiecare detaliu este important.

Printre preferate la ora actuală sunt ambalajele din trestie de zahăr. Însă disponibile sunt și cele din PLA, trestie sau palmier. Iar cei din domeniu plusează și au în stocul lor generos și ambalaje din hârtie, carton, lemn etc. În funcție de viziunea fiecărui brand, ambalajele alese trebuie să aibă un concept similar.

De asemenea, ambalajul trebuie să fie finisat, să nu zgârie la atingere, să fie ușor de închis, încăpător sau cel puțin corespunzător cu cantitatea de produs, să nu emane miros sau să nu influențeze în vreun fel preparatul.

 

Fără plastic!

Ambalajele de unică folosință din plastic reprezentau 40% din poluarea din cauza plasticului. Consumul este unul foarte mare. Nici nu e de mirare că au apărut aceste ordonanțe care reglementează și limitează utilizarea produselor din plastic.

Mizând pe cele sustenabile, realizate din materiale 100% biodegradabile și compostabile industria HoReCa contribuie și ea la îngrijirea mediului. Acum nu mai putem spune că un consumator apreciază mai mult pe cei care fac astfel de alegeri. Adică nu mai pun pe piedestal pe cei care aleg ambalajele biodegradabile, pentru că acestea sunt absolut necesare. Însă, apreciază pe cei care nu își ridică prețul produselor pentru că au ales ambalaje diferite. Sau pe cei care oferă calitate implicit în modul în care prezintă această experiență culinară clienților.

Încet-încet ne dezicem total de plastic. Începem să fim consumatori de produse de calitate, eco friendly. Asta nu trebuie să însemne un compromis în ceea ce privește calitatea preparatelor servite.