‘Pentru a-şi acoperi pierderile de 600 milioane euro, distribuitorii şi furnizorii au calculat că ar avea nevoie de o creştere cu 25% a preţului gazelor naturale, în acest an. Conştienţi fiind că această propunere nu va fi acceptată deodată, aceştia au propus un scenariu de majorare a preţului în trei trepte – cu 5% de la 1 aprilie, cu 9% de la 1 iulie şi cu 7% de la 1 septembrie’, a afirmat Iulian Iancu.

La începutul acestei luni, reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri au declarat că p reţul gazelor naturale nu trebuie să crească în această perioadă.

Potrivit unui comunicat al MECMA din 2 martie, nu există motive ca preţul gazelor naturale la populaţie să fie majorat în viitor.

MECMA adaugă că monitorizează în permanenţă situaţia aprovizionării cu gaze naturale, atât din producţia internă, cât şi din import. De asemenea, precizează că singura instituţie abilitată în România să emită decizii cu privire la preţul gazelor naturale este Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
SURSA: Agerpres